Müzik Çizimi

CemilAL

Üye
Tepki
25
Mimarlık fakültesinin 1. sınıf tasarıma giriş dersinin meşhur garip ödevlerinden biri olarak müzik çizmemiz istendi. Benim de şansıma elektronik müzik denk geldi. Aphex Twin - Nannou yu çizmemi istediler. Şarkının ritmini göz önünde bulundurarak analizi görselleştirmemiz gerekiyordu yani teknik manada. İlk olarak tek renk ile daha sonra renkli olarak yaptık ve ilave olarak model eklendi tek renk yine ritmi vurgulayacak şekilde bir analiz falan. İlk ödevimin fazla karışık olması dışında bir problemi yoktu. Renkli olanda Hataları gidermeye çalıştım. Renkler hakkında bir ders aldık bu gün. Renk seçimimi dersi almadan önce yapmıştım ve çok doğru olmuş, karmaşıklığın giderilmesi iyi olmuş ancak fazla sadeleştirdiğim için şarkıdaki tekrarlar okunmuyormuş öbüründeki kadar. Şarkı ve çizimlerim aşağıda. Başka insanlarında yorumlarını ve bakış açılarını öğrenmemiz yararlı oluyor o yüzden burda paylaştım. Fikirlerinizi söylemekten çekinmeyin çünkü zaten hocalar oldukça sert eleştiri yapıyorlar, alıştım ben. :p Ayrıca bunlar daha sonra el ile yapıldı tekrar ödev olarak sunarken bilgisayar çıktısı yasak. :D
[video=youtube_share;A-Pkx37kYf4]http://youtu.be/A-Pkx37kYf4[/video]

Yukarı Alt