dikiş parametreleri;görmek için dikişi seçin ve Q harfine basın ya da dikişinizi oluşturduktan sonra önce E sonra Q harflerini tuşlayın
adım uzunluğu;dikiş adımlarının boyunu ayarlar
limit;olabilecek en küçük adımın limiti
adım daraltma;kavisli çizimlerde dönüşlerdeki adımların boyunu yazdığınız oranda küçültür
dalda çekme payı;dal eklediğinizde(mouse un scrool "orta" tuşuna uzun basarak yapılır) eklenen dikişlerin çekme payını ayarlar. pek kulanılmaz(en azından ben kullanmıyorum)
E dikişi;bu dikiş E harfine benzediği için bu ismi almış(bence).kulanım yerine göre ayarlanabilir.mesela pek kullanışlı olmasada aplike tutturmak için.sağ,sol ve sağ&sol tercihleri mevcuttur.
E uzunluğu;E dikişin boyunu ayarlar
F ile başla;E dikişine F gibi yani ilk dal olmadan başlamak
tekrar
tekrarlama seçenekleri;1-9 a kadar seçenekler mevcuttur.1i seçtiğinizde başlangıçtan bitişe 1 tekrar yapar yani 3 kat üst üste geçmiş olur
kayma;açmak için kullanılmaz yazan yere çift tıklayın) tekrarlama açıkken aktif olur tekrarlanan batışların % oranında yerini kaydırır,batışları aynı yere yaptırmaz
salınım;açmak için 0,0mm yazan yere çift tıklayın)batışları eksen çizgiye göre salınım yaptırır yani zigzag gibi
iğne ardı;açmak için [yok] yazan yere çift tıklayın)3-9 a kadar seçenekleri mevcuttur.seçtiğiniz sayıya göre iğne ardı yapar.eğer 9 dan fazla iğne ardı yapmak isterseniz dikiş tipini(makro) kulanmanız daha sağlıklı olur