ögretmen arıyorum

selas

Üye
Tepki
0
mrb ben selas tüm dilegim şu çok geniş hayal gücüm ve pratik zekamla çok iyi bir reklamcı olmak uzmanlardan yardım bekliyorum.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@selas

hoş geldin aramıza selam inşallah hayallerine ulaşırsın forumdaki herkes sana yardımcı olacaktır emin ol

selas

Üye
Tepki
0
tşk ederim sabırsızlanıyorum

arkadailar öyle boş degilim yıllar önce arçelikte bir tanıtım kampanyam çok begenilmişti ama ben tam anlamıyla ögrenmek istiyorum

Tepki
31
kampanyanızı bizimle paylaşırsanız ne kadar dolu olduğunuzu görürüz:)

ve daha fazla yardımcı olmaya çalışırız

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@Fatih Coşkun

kesinlikle haklı önce bize ne aşamada olduğunu göster biz de seni eleştirelim yol gösterelim

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Selas.

Öncelikle biliyorsunuz ki hiçbir iş ha diyince olmaz.
Herşey zamanla olgunlaşır ve sürekli de olgunlaşmaya devam eder, bu bir devinimdir öğrenme hiç bitmeyeceği gibi olgunlaşma da buna paralel hep süregider.

Anladığım kadar istediğiniz şey "Grafiker Olmak"
Şimdi sizin bazı soruları CİDDİ ANLAMDA kendiniz için yanıtlamanız gerekir.
Örn:
1: "Grafiker olma isteğim bir hobiden öteye geçemez."
2: "Yok Hayır! Grafiker olma isteğim gerçekten de bu işten para kazanma odaklı."

Sonra:
Bu sektörde hangi alanda çalışacağım?
Reklamda
Bir fotoğraf stüdyosunda Pixel tabanlı programlar (Photoshop - Adobe Lightroom-KnockOut-Cpac Imaging-PhotoTool-Adobe Photoshop Element) kullanılırmış.

Bir de reklam firmasında baskı için vektörel tabanlı (F.HAND- A.ILLUST-C.DRAW) programlar kullanılırmış.

Bu her 2 ayrı kategorideki programlarla ayrı işler yapılırmış.
Neymiş bu işler araştırmalıyım...

Anladım.
Ben şunu yapmalıyım...

İşe önce bu program(lar)ı detaylarıyla tanıtan dökümanları okuyarak başlamalıyım.
Hangi araç neye yarar, hangi araçla ne yapabilirim, sonra kendi fikirlerimi geliştirmeliyim, örn:aynı işlemi aynı programda kaç farklı araçla yapabilirim,kaç farklı programla aynı işlemi Nasıl yapabilirim vs...

Şimdi yapacağım çalışmaları kimler daha önce nasıl yapmış, onların aklına neler gelmiş, onlar ne tür yollar izlemişler,onlar ortaya neler çıkarmışlar, kimler sınırlarını nekadar zorlayabilmiş uzun uzun araştırmalıyım.
Anlıyorum evet , bunlar şu şu şekillerde yapılmış.
Tamamdır ,bukadar ön araştırma yeter, bu işi maddi amaç güderek/gütmeyerek yapabilirim.

Şimdi bunu sağlıksız eksik bilgilerle değil de öğretmeninden öğrenmeliyim.
İyi ama nasıl?

1:Yaşım ya da hayatım buna müsaitse üniversitelerin yetenek sınavlarını beklemeliyim.
(Genelde Ağustos sonu -Eylül Başı arasında yapılır)

2:Hayır bukadar sene bekleyemem,vakit kaybı, buna müsait değilim , ne yapalım şartlar.
O halde bu tür dersleri veren dershaneleri iyi bir araştırmalıyım.En hesaplı en kaliteli eğitimi almak için araştırma şart tabiki.Özellikle toplam ders saatlerine dikkat etmeliyim.
Vereceği sertifikayla iş bulma olasılığım % kaç olacak öğrenmeliyim.
Varsa gideceğim dershanenin eski öğrencileriyle de görüşmem bana yardımcı olacaktır.

3:Yok yok bununla da uğraşamam, kendime özel ders veren bir öğretmen bulmalıyım.
Sertifikaya tabi olmalı tabiki bu eğitim, bunu konuşmalıyım.
Varsa çevremde hatır gönül işi birilerini bulmalıyım,ücret ödemesem de hatır için öğretse hani, kimler var, ımmm...
Yalnız şimdi işin içine hatır girince bana gerçekten de faydalı olurlar mı acaba?
Ya eğitim aldığıma dair sertifikayı nereden temin edeceğim o zaman?
Nekadar sağlıklı eğitim alabilirim ve bu bana nekadar yararlı olur ,bu şekilde bir düşünmem lazım bunu...
Tamam bana bu da yeter,tanıdıkların ajansına/matbaasına girerim hatırla.Sertifika şart mı canım...
Şu tanıdık öğretmenleri bir aramalıyım.Nasılsa sonra kendimi geliştiririm ben.

Gördüğün gibi selas.
Karanlık bir yolda bir noktaya varmaya çalışıyorsun.
Sana bir elfeneri uzattım, kap ve aç ...

Yukarı Alt