Ölünce MSN’inize ne olacak?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
89
Ben ölünce ne olursa olsun dienler çok ama bakın ne olacak msn ve sitelerinize

Örneğin bir MSN hesabının, resimlerin ya da blog yazılarının sahibi olan kişi hayata veda ettiğinde, bu kişinin internette yayınladığı materyaller ne oluyor?
Olaya hukuki açıdan bakıldığında sorunun cevabı aslında gayet açık. OUT-LAW.com’da editör olarak görevini sürdüren Struan Robertson’a göre kişi telif hakkına sahip olduğu tüm materyalleri dilediği bir kişiye miras bırakabilir. Robertson’ın bu konudaki düşüncesi ise şöyle:
“Diğer bir deyişle eğer istersem, ölümümden sonra internette bulunan fotoğraflarımı veya sitemi bir arkadaşıma bırakabilirim. Bunu yapmadığım taktirde 70 yıl boyunca bu materyaller internet üzerinden yayınlanmaya devam eder ve akabinde yayından kaldırılır.”
Örneğin Facebook gibi sitelerde kullanıcı hesabını pasif konuma getirmediği müddetçe aktif olarak kaldığı biliniyor ve kullanıcı Facebook’taki verilerini kendisi silmediği müddetçe tüm bu veriler aynen hayatta kalmaya devam ediyor.
Ölümün ardından domain’lerin durumu
Websiteleri söz konusu olduğunda işler biraz daha karışıyor. Bir domain ismi satın aldığınızda, bu domain’in süresi genellikle 2 yıllık bir süreyi kapsar ve bu sürenin sonunda domain’inizi yenilemezseniz, hakkınız elinizden alınmış olur.
Bunun yanında kişilerin kendisine ait olan blog sayfalarının durumu da önem teşkil ediyor. Örneğin Wordpress.com, herhangi bir blog hesabı pasif durumda olsa bile bu hesaba ellemiyor ve yayınlanmaya devam ediliyor.
Bu konuya geniş yer ayıran Forbes dergisine göre, eğer kullanıcılar öldükten sonra hesaplarıyla ilgili planları varsa, bu durumda kullanıcıların kullanıcı adı ve şifreleri gibi anahtar verileri güvendikleri birine vermelerini öneriyor. Bu sayede ölümünün ardından tam yetkiyle donatılmış olan kişi, ölen kişinin hesabını ortadan kaldırabilir.

Kaynak

Haber7

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Aklımdan geçmiyor değildi bir ara.. En iyisi şifrelerimi bi dosta emanet etmek..:)

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Tepki
23
Abdullah bey,
Çok ilginç bir konu. Kimsenin düşünmek istemediği ama her an ihtimal dahilinde olan bir konu.
Aydınlanmış oldum.
İyi ki oğlum var, o devam ettirir diye düşünüyorum.
Benden sonra tufan diye bir söz vardır, ben öldükten sonra neyin ne önemi var demektir.
Bence öyle değil.
Oğlumun bazı şeyleri devam ettireceğini bilmem bile rahatlatıyor beni.
70 yıl iyi bir zaman.
Düşünsenize bu sitenin ömrünü, belki 100 yıl...
Çok iyi bir zaman.
Çok uç noktada ama önemli bir bilgiydi. Teşekkür ederim.

Qesta

Üye
Tepki
0
Bu konuyu çok düşündüm ve bu nedenle değişik blog vb..sitelerde çocuklarımın resimleri hayatıma ait kendi düşüncelerim ben öldükten sonra çocuklarıma hatta onun çocuklarına nasihatlarım..Bunları zaman zaman işliyorum..Çünkü hayat sanal ile bütünleşti..
Gün gelecek arkeologlar kazı yapacak HDD'lerde ve buldum diyecek bundan 1020 yıl öncesi Qesta buraya bunları yazmış..
CD'lerim ömrü 100 yılmış..100 sonuna doğru bu ömür sanırım 1000 yıla ulaşır...
Ben bu konuya önem verenlerdenim...

Tepki
4
geride bıraktıklarını kötü duruma düşürecek bir kayıt , ya da gelir getiren bir site varsa hayatta iken sevdiklerinizle paylaşmak mantıklı ama faceebook, msn falan öldükten sonra hiç bir anlamı olmasa gerek :)

Fulyam

Üye
Tepki
16
Ben tamamen farklı düşünüyorum arkadaşlar..

bu en son düşüneceğim şey bile olamaz... Bırakın herkes kendi hayatından sorunlu olsun... ya da ne biliyim kendi hayatında yaşasın..

Siz öldukten sonra.. Sizin yazdıklarınıza , maillerine.. v.s. .. bağlı kalarak değil ... bunun eksileri ve artıları tabiki vardır..

kim bilir belki de ben yanlış düşünüyorum...

Yukarı Alt