otomatik stroke kaldırma

jennifer

Üye
Tepki
1
corelde yazı yazarken otomatik olarak yazı kenarlarına yeşil stroke atıyor onu nasıl kaldırırız. stroke ayarını kaldırmama rağmen yine aynı şekle dönüyor.örnek resme bakabilirsiniz. teşekkürler..

örenk resim: http://c1210.hizliresim.com/12/q/f5mn9.jpg

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
yazı seçili iken yandaki renk paletinde en üste bulunan çarpı işaretine sağ tıkladığınızda gitmiyor mu yazının dış çizgisi yada character açılır menüsünde pen tool işaretinin olduğu yerde yeşil var onu oradan kapattığında ?

jennifer

Üye
Tepki
1
söylediğin gibi de yaptım kapatıyor ama tekrar yazı yazmak isyediğimde otomatik stroke atıyor yine tekrardan kapatmam gerekiyor. mesela kare çizicem karnenin kenarlarını yeşil yapıyor iç kısmınıda otomatik mavi yapıyor. her seferinde aynı şeyi yapıyor ya biryerden ayarını bozdum galiba. birden olmaya başladı.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Bir text için her zaman kullanacağın bir stoke ve iç dolgu rengi seç

ardından Tools menüsünden save settings as default yap ;) bir kapat aç bakalım tekrar olacak mı ?

jennifer

Üye
Tepki
1
yok düzelmedi:) birkere daha olmuştu böle birşey ama nasıl düzelttim hatırlamıyorum...

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Ben kaldım :) burada corel kurulu değil aslında biraz kurcalasam belki başka yollarda önereceğim ama :D:

jennifer

Üye
Tepki
1
her seferinde yazıyı yaz tekrar düzelt zor oluyor zaman kaybı.. okadar kurcaladım bulamadım..

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
zor oluyo dediğin 5sn bile tutmuyo hemen yaparsın :D kardeş bu kadar da olma lütfen, bilgisayara format atcam corel filan açılmıyo yoksa yardımcı olurdumda kusura bakma, başarılar...

jennifer

Üye
Tepki
1
dediğin gibi ama bir iki tane olsa neyse belli bir süre bıktırdı artık çalışma şevkimi kırıyor:) programı silip tekrar yükleyeceğim, en iyisi o galiba ..

Yukarı Alt