Oval kenarlı buton yapamıyorum!

Tepki
0
Arkadaşlar merhaba;

Sitem iiçin oval kenarlı buton yapmaya çalışıyorum fakat halen başarabilmiş değilim, konu hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Hangi programda yapmaya çalışıyosun? ve neden yapamıyosun?

Tepki
0
Photoshop' ta yapmaya çalışıyorum, 210x75 ebatında oval kenarlıklı bir buton, 214x75 bir çalışma alanı açtım, renlendirdim, rectangular marquee tool seçtim feather 15 verdim çizimi yaptım, ctrl+shift+I ile şeçimi yaptım, sonrasında arka tarafı sildim, seçimi iptal edip, image - trim dedikten sonra kaydettim ama gene olmadı.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Feather vererek neden yapıyorsunuz? Vektör çizim araçlarından "Rounded Rectangle Tool" aracıyla çizin Ctrl + Enter ile seçime çevirip içini boyayın. Üst kısımda (Propeartis) Radius değeriyle değişiklik yaparak kenarlarına istediğiniz ovalliği verebilirsiniz. Sizin izlediğiniz yöntemle dağınık bir şekil olur.

Tepki
0
Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için, bu sefer başardım, resmi PNG olarak kaydettim , birde kenarlarındaki pürüzleri nasıl temizleyebilirim acaba?

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Yaptığın butonun layerına Ctrl basılı iken tıklat ve seçime dönsün. Ctrl + Shift + I ile seçimi terse çevir, Ctrl + Alt + D ile feather menüsünü aç ve 1 px olarak ayarla, daha sonra Delete tuşu ile istediğin kadar pürüzleri düzeltirsin..

Yukarı Alt