Pratik çizim veya kesme

Ranger-Man

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, ben corel draw kullanmaya yeni başladım. Sanırım photoshop alışkanlığından olsa gerek, biraz zorlanıyorum. Şekildeki çizim kırmızı daire ile göstermiş olduğum yer dışında geride kalan yerleri silerek çeyrek daireye yakın bir çizim elde etmek istiyorum fakat Shaping menüsü komutları ile bunu yapamadım. Bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. İyi akşamlar. Şimdiden teşekkür ederim...

Uploaded with ImageShack.us

SNSİZ

Üye
Tepki
1
iki şekli seçili hale getirdiğiniz zaman üstte küçük kutucuklar çıkar weld,trim,intersect.....yazan onları deneyerek yapabilirsin kolay gelsin

Tepki
0
@snsiz

zaten Shaping seçeneklerinden yapamadıgını anlatmıs önerdiğin şeye bak.

arkadaşım sende açıkca ne istediğini yazar mısın yarım ceyrek daire ne yapıcaksın ?

Ozgul

Üye
Tepki
57
Shaping seçenekleri ile yapamadığınızı söylemişsiniz, bir de bunu deneyebilirsiniz.

Tüm şekli convertleyin (ctrl + q). F10 ile shape tool'a gelin. Mavi ile gösterdiğim yeri (tam kesişme yerini seçin),

kırmızı ile gösterdiğim araç ile ayırın.

Silmek istediğiniz çizgileri silin.

Aynı işlemi diğer kesişim yerlerinde de yapın. En sonda istediğiniz şekil kalınca tüm noktaları ctrl + L ile birleştirin ve yukarda görünen aracın yanındaki birleştirme aracı ile birleştirin.

İyi çalışmalar.

Yukarı Alt