Psd Blog Tasarımı // Yiğit Can Şahin

ygtcnshn19

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar bu doruma yeni üye oldum ve ilk psd çalışmam tam bitmedi ama fikirlerinizi almak için hemen paylaşmak istedim kusurlarım veya hatalarım uyumsuzluklar varsa lütfen uyarın....

EKSTRA OLARAK EKLEYECEĞİM YERLERİ DE BELİRTİN LÜTFEN BU BENİM İLK ÇALIŞMAM OLDUĞU İÇİN FİKİRLEERİNİZİ BEKLİYORRUM

SAYGILAR YİĞİT CAN ŞAHİN

CemilAL

Üye
Tepki
25
Di mi sen bitirince gel koy ki eleştiri yapmakla uğraşmayalım biz, hatalarını öğrenmeden yapmış ol, yardıma dagerek kalmasın, forumdan da soğu. Bu gidişle tembellikten altımıza bez bağlamak zorunda kalacağız. Neyyse, öncelikle daha şimdiden bu reklam aşkı nedir, destur, önce bi aç blogu. Ayrıca o reklam alanı yazan yer 300x300 değil haberin olsun. :p Reklam alanı koyma demiyorum koyman lazım tasarım aşamasında ama gözümüze sokma böyle. Sonra arka planda biraz sorun var, bulutlar kesilmiş, alt taraflarından, oraları biraz yumuşatabilirsin veya patch tool kullanabilirsin. Sonra en altta sudan zıplayan turuncu balık var ya, onun arkaplan rengi sayfanınkinden farklı, birazcık çok azıcık daha mavi ama belli oluyor. Orayı temizle, bayağı kalın ve usun şerit halinde duruyor, can simidinin üstünden başlıyor. Sonra akraplanda ki soldaki kırmızı uçurmann arkaplanını temizle bence, bulutları kesmiş yine. Sonra blog yazılarını birbirinden ayıracak bir şey koy ve sunarken bir kaç bloy yazısı daha eknenince nasıl görünüyor onu görmemizi sağla. Yani dolu yap sayfayı. Belki bitmediği içindir ama yap yani yine de hatırlatayım ben. Sayfaya footer menüsü koyabilirsin, yan menü koyabilirsin, slider koyabilirsin. Bak mesela neley koyabileceğine örnek olması için bir tema koydum aşağı. Temanın stiline değil kullandığı modüllere bak, yani yukarıda saydıklarım gibi. Hadi kolay gelsin şimdiden sana. Ama çalışman genel manada güzel yani. :D

ohaok

Üye
Tepki
0
pek bir şey bildiğim söylenemez ama 'Yiğit Can Şahin kişisel blog sitesi' kısmının fontunda yada gölgesinde biraz oynama yapsan iyi olur gibi:]] kolay gelsin

Tepki
6
@McCcDd

Şimdi mi olayı daha iyi anlamış olacak yoksa tasarım tamamlandıktan sonra hepsini bozup teker teker hatalarının üzerinden geçerken mi ?
3 satır kodlamanın neyini eleştirelim daha reklam alanının boyutunu tutturamıyor ?

Laf sokması kolay dimi ?

CemilAL

Üye
Tepki
25
Eleştiremiyorsan eleştirme işte, yapabileceğim bir şey yok. Yapmadan önce neyin doğru olduğunu bilmesi yanlış yapıp düzeltmesinden iyidir. Adam demiş ilk çalışmam, sen diyorsun bunu mu eleştireceğiz? Eleştirme, bu kadar basit, ama hevesini kaçıracak şeylerde yazma. Sen Anadan doğma yapıyorsundur mükemmel belki ama herkes sen değil, anlayış göster biraz.

Tepki
6
@McCcDd

Bana öyle öğretmediler.Birşeyi iyi kavramak istiyorsan yanlışını tek tuşla silip sonra saatlerce kod yazarsın işin doğrusunun iyice beynine kazınması için. Belki o mesajım yanlış olabilir ama senin burda beni yargılamaya laf sokmaya hakkın yok tamam ;)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Bana da bir şey yapmadan önce en iyi şekilde öğren ki hata yapmayasın diye öğrettiler. Aile ortamı önemli işte, tamam. ;) Yorumun yanlış, aşağılama gibi duruyor, o yüzden laf sokarım kusura bakma. Yoksa hatanı nasıl göreceksin di mi bak, birilerinin eleştirmesi lazım işte, tamam ;)

Tepki
6
Aile ortamıyla ne alakası var kodlama bilgisinin anlamadım ama sana öğrenme tekniklerinle başarılar..

CemilAL

Üye
Tepki
25
Kodlama bilgisinin mi var demişim ben, öğrenmeyle alakalı demiştim. Sana da hatalarında başarılar. ;)

Yukarı Alt