psd çalışmalrı açmıyor

musluyum49

Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar;
photoshop cs4 kullanmaya çalışıyorum.internetten indirdiğin psd uzantılı çalışmaları açmak istiyorum. fakat bana font hatası veriyor.
ama ben fontları windows font içine atıyorum..

neden olabilir açaba yardımcı olurmusunuz?

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Doğru fontları attığınıza eminmisiniz? Eğer eminseniz fontları attıktan sonra CS yi tekrar başlatmanız gerekebilir.

afyok0007

Üye
Tepki
0
Burada problem fontlar falan değildir. Böyle Bir durumun tek bir sebebi vardır oda, Kaydettiğin PSD calısmasında

Çok Sayıda Türkçe Karakter Kullanmışsındır. bu yüzden programın hafızası karışmıştır ve açmaması çok normaldir.

Çalışmalarınızı PSD olarak kaydetmeden önce Türkçe Karakter Kullanmamaya dikkat edin lütfen.

Sebebi ise şudur: Adobe Yabancı Kökenli bir firma olduğu için Programları kodlamaları yazılımları herşeyi ingilizce olarak yapılır ve ingilizceye göre duyarlanır, Siz Hiç geri geri gitmeyen bir Bisiklete binip geri pedal çevirerek geri gittiniz mi ? işte mantık buna benzer ve kısacası, adobe programı ingilizceye göre duyarladıgı için sizin çalışmanızda kullandıgınız türkçe karakterler programın düzgün çalışmasını İLK görünüşte etkilemez ancak, Zaman geçtikte program kendı kendıne sorun algılar ve o psd dosyasını düzenli şekilde açmaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir hayırlı günler dilerim.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@afyok0007

Enteresan bir teori... :)
Ben 15 senedir Türkçe karakter kullanıyorum benim PS hala farketmedi bunu demek ki. Tıkır tıkır açıyor dosyaları....

Yukarı Alt