Ramazan Ayı Logo Çalışmam

Tepki
2
Destek forumun ramazan ayına özel yarışması için hazırlandı.Ramazan ayı geçti ama güzel ve beğendiğim için paylaşıyorum boş boş arşivimde durmasın :)

Yarışmada ne sonuç elde ettim hiç birşey elde edemedim ama gayet güzel logolar çıktı ben biraz acele ettim etmeseydim daha iyi işler yapa bilirdim....

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
"Destek forum" ismini mesajınızda okumasam aşağıdaki çalışmada ne yazdığını anlayamazdım. Ayrıca bu çalışmaya LOGO demek biraz yanlış olur. LOGO bambaşka birşeydir. İlk önce bunun biraz araştırmasını yapmanızı öneririm.
Ve bol bol eskiz. Daha bir hayli yol var katetmeniz gereken. Ama azimle herşey mümkündür tabii.
İyi çalışmalar.

Tepki
2
@Erkan Nehir

Anladım sizin potföyünüze baktım iyi bir grafikersiniz herhalde bu öneriniz için teşekkürler....

danisman

Consultant
Tepki
30
İyi bayramlar...

Çalışmanızı çok beğeniyor olabilirsiniz, bu çalışmanızın iyi olduğu anlamını taşımaz...

Çalışmanızın "logo" olarak görülebilmesi veya değerlendirilmesi neredeyse mümkün değil diyebiliriz. Şimdi çalışmanızı değerlendirmeye alacak olursak;

1-) Bir logo nasıl olmalıdır?

Bir logo çalışması, ilk bakışta anlam ifade eden, anlam ifade ederken de temsil ettiği kurum, işletme veya kişileri temsil eden, onları anımsatan, anımsatırken akılda kalıcılık sağlayan, bu akılda kalıcılığı sağlarken de sağlam bir duruş sergileyen, olabildiğince sade ve yalın, amacına uygun grafik çalışmalar diye düşünürsek;

a-) Çalışmanızda akılda kalıcılık var mıdır?
b-) Sadelik var mıdır?
c-) İlk bakışta okunabilmekte midir?
d-) Amacına uygunluğu var mıdır?

2-) Bir firma, logo çalışmasında ilk başta profesyonellik ister...

a-) Çalışmanız sizce yeterince profesyonel bir çalışma mıdır?
b-) Kullanıldığı yerlerde, kurumu her mecrada rahatça temsil edebilir mi?
c-) Mesela bu çalışmadan bir kutu harf çalışması nasıl yapılır?

İlk aklıma gelenler bunlar, bu saydıklarım daha da çoğaltılabilir, tüm bunları göz önünde bulundurarak neler yapmalısınız, neler yapmamalısınız bir değerlendirme yapınız Erkan Beyin de dediği gibi, sanırım yolun daha başındasınız ve daha çok araştırma yaparak ilerlemeye çalışınız...

Tasarımınız bol olsun...

Tepki
2
yorumlar için teşekkürler ben bu logoyu öyle kendim yaptım diyemem çünkü bu logo kesilip biçilmiştir yani arkplandaki o istanbul figürlerini ben alıntı olarak aldım kesdim koydum.....

Kendi kendime logo yapıyorsam şuanda kullandığım logom(hiç bir yerden alıntı yapmadım hiç bir derse bakıp yapmadım) ;

Konu:https://www.grafikerler.org/deneme-calismalar/40323-sck-tasarim-logo.html

Üst düzey bir grafikerde değilim ama kendi çapımda bu işi geliştirmek istadiğimden eminim daha "PS" Programını adam gibi bilmezken ai,ae gibi programları da örğenmek lazım bu işi ondan bundan değilde kendim bir kitap üzerinden öğrenmeye çalışmayı kabulleniyorum 16 yaşında lise 3 giden bir öğrenci düzlise okumakla beraber çoook vakit ayırdığımı söyliyemem ama bunun böyle gideceğinide bekliyemem bu işin iki çıkış yolu var ya ben çoook vakit ayırıp bu grafik tasarımcılığı öğreniceğim yada paraya kıyıp kursa gitmek başka çare yok......

bu mesajımı sizi kötülemek -ve böyle birşeyde diyemem- için yazmadım siz bu işi bilen ve profosyonel yapanlarsınız (diye düşünüp) yorumlarınızı önem ve dikkate aldığımı söyliye bilirim iyi günler iyi forumlar.....

Yukarı Alt