RGB - CMYK Dönüşümde renk kaybı sorunu

mvtoq

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Forumunuza yeni üye oldum. Umarım bende faydalı olabilirim yeri geldiğinde.

Şimdi benim sorunum şu basılacak bir iş var a3 boyutuna. Arka plan resmi bu: http://browse.deviantart.com/?q=efendimiz#/d25o4n3

Şimdi ben bunu corelde cmyk'ya çeviriyorum resime garip bi haller oluyor.
Nasıl yapabilirim üstadlardan yardım istiyorum. Teşekkürler.

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
89
Anladığım kadarıyla gösterdiğin resim cmyk çalışılıp rgb ye çevrilmemiş direk rgb olarak çalışılmış,
buda cmyk ya çevirdiğinde yüksek düzeyde renk kaybına yol açıyor.
Sedat beyin dediği gibi photoshop ta RGB - CMYK yap sonuç yine istediğin gibi olmuyacak,
renk ayarlarıyla oynaman, istediğin gibi değiştirmen gerekecek kolay gelsin.

Bu resmi A3 arka planı olarak yapman dikkatimi çekti, direk verdiğin linkteki resmi kullanıcaksan
yüksek derecede zaten piksel sorunu yaşarsın baskıda.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bilgisayar ekranı üzerinde bir çalışmanın CMYK ya çevrildikten sonra baskı renklerini görmek çok zordur. Tabii birkaç bin dolarlık bir monitörünüz yoksa... (Veya MAC)
Tiff veya CMYK olarak ekranda gördüğünüz renkler baskı renkleri değildir. Ekranda RGB olarak sizi tatmin eden renkler CMYK ya çevrilince bozulacaktır. Fakat baskıda RGB olarak önizleme yaptığınız renklere yakın renkler çıkacaktır.

Tepki
26
@Erkan NehirREnk yönetimi yapmak için bir kaç bin dolarlık bir monitöre ihtiyacınız yok. Mac'de zorunlu değil.

Piyasada çok uygun fiyatlı fabrika çıkış kalibrasyonlu, sRGB, adobe RGB renk uzaylarını destekleyen monitörler bulabilirsiniz. En azından 1.000 USD'nin rahatlıkla altında alabileceğinizi belirtmeliyim.

RGB'den CMYK'ya çevirme konusunda Photoshop ile Corel arasında profesyonellik olarak hiç fark yoktur. Çünkü iso standardı renk yönetim sistemi kullanır ikisi de. Burada önemli olan renk yönetimi ayarlarınızı doğru yapmış olmak.

CorelDRAW'daki Proof Color ayarlarını kullanarak renk çevirimleri için çok hızlı bir şekilde istediğiniz sounca ulaşabilirsiniz.

Paylaşılan görseli en az kayıpla CMYK'ya çevirmek isterseniz Renk yönetim sisteminde Rendering Intent bölümünü Perceptual olarak seçin. Çok çok az kayıpla en doğru şekilde CMYK'ya çevrildiğini göreceksiniz.

Yukarı Alt