Saat Çalışması

elniko

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar;

Bombeli cam saat örnekleri çıkarmaya çalışıyorum fakat tam olarak beceremedim.

bu örmeği

Bu hale getirmek istiyorum

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Merhabalar ,

Photoshop ile Saat uygulamanızı açınız.Uzerine yeni bir layer açıp pen tool ile parlaklık vermek istediğiniz doğrultuda bir hilal çiziniz. Yada uygulanacak nesneye göre bir çizim oluşturunuz.Daha sonra çiziminizi CTRL+ENTER ile seçim haline dönüştürünüz.Gradient tool ile beyazdan şeffaf'a bir gradient (degrade) veriniz ve katman saydamlığı ile oynayınız. Benim kullandığım en kolay yol bu ;) Takıldığınız konuda rahatlıkla sorularınızı iletebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim..

elniko

Üye
Tepki
0
Yardımınız için teşekkür ederim. Soldaki yansımayı yaptım acaba sağdakini nasıl yapabilirim.

---------------------------------

çok teşekkür ederim onu da brush tool ile halletim

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Evet, brush tool ile halledebilirsiniz diyene kadar yapmışsınız zaten..
Son halini paylaşırsanız bizlerde görmek isteriz ;)

elniko

Üye
Tepki
0
Yaptıığım efektin son hali

Yalnız pen tool u pek kullanamıyorum onun yerine bir hilal bulup içini boşaltıp yaptım.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Olsun bu şeklide fena değil.. O zaman o hilali seç sonra klavyeden CTRL+T yap :) Sağ tık ile warp yap
biraz eğ kenarlarını orantıla :) daha güzel olacak ..
Emeğinize sağlık ..

elniko

Üye
Tepki
0
Rakamların arkasına ince düz çizgiler çizmeye çalışıyorum. Acaba pen tool veya başka araçla nasıl yapabilirim. Nette bulduğum templateler pek istediğim gibi olmuyor(rengi,kalınlığı vs)

pencil tool ile yaptım teşelkkür ederim :D

elniko

Üye
Tepki
0
pencil tool ile hallettim fakat sorumu şöyle değiştireyim :) bu çizgilerin saat içerisinde hizalamasını nasıl yapabilirim?

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Bunun cevabı sanırım vektörel programlarda daha kolay :) Hiç raster tabanlı bir programda denemedim açıkcası.. burada da istersen saat ebatında bir daire çiz içi boş...Ama çok lazım gelse nasıl yaparım :) Bir line çizerim sonra o line ın olduğu layerı CTRL+J ile çoğaltır yeni layer SHİFT tuşuna basarak hizalı şekilde karşı tarafına taşırım :) Hiç değilse yarısını çizmiş olurum :) Vektörel bir program biliyorsan onda bu işlemi yapmak çok daha kolay olacaktır ;) Dilersen vektörel bir program üzerinden yardımcı olabilirim

Yukarı Alt