Aynı soruyla daha önce karşılaşmıştım gerçi o soru illustrator üstüneydi. Freehandde ben brushlarla denedim dediğinizi (grafik açısından bir sorun yok yüzlerce yol denenebilir, ama konu led olunca dairelerin eşit büyüklük ve aralıkta olması gerektiğini biliyorum) ama tam düzgün bir sonuca ulaşamadım. Ardından blend yöntemini denedim genel olarak düzgün olmasına rağmen köşelerde o da işi bozuyor. Sanırım aideki gibi fırça tanımlarken köşelerdeki durumu belirtemedğimiz için bu oluyor. Benim diyebileceğim bu şimdilik belkide kesin bir yolu vardır ben bilmiyorum.
Nasıl yaptım
1. bir adet daire çizdim, 2 adet eş büyüklükte dolgusu ve çizgisi none olan 2 daire daha çizip ilk dairenin sağına soluna yerleştirdim eşit ve düzgün bir biçimde. Sonra modifiyden make brush yaptım. Ardından herhangi bir çizimin strokesine brush verip bu yeni brushu atadım.
2. İki eşit daireyi çizdim.. Ardından path olarak atıcağım harfi (convertli) çizip hepsini birden seçip modifiyeden combine/join blend to path yaptım. Diğer ayarlarlada blend panelinden(objectle oynadım)
Ama her iki sonuçta elle ayarlama gerektiriyor çok başarılı değil yani tabi belki de ben bazı noktaları gözden kaçırıyorum. Yıllardır fh kullanmıyorum.
Kolay gelsin.