Merhaba Bilal Kılınç;
Öncelikle çalışmanın çok sıradan olduğunu söylemekle başlayacağım. Bu senin moralini bozmasın ve böyle söylediğim için de kırılma bana. Farklı bir şeyler yapmak daima tüketicinin ve insanların dikkatini çeker, akılda kalıcılık sağlar. İşte bu yüzden farklı olan işler, kişiler ve çalışmlar, üzerinden yıllar geçse bile asla unutulmazlar.
İzledin mi bilmiyorum ama bir reklam filmi var son zamanlarda bir GSM operatörünün ve son zamanlarda herkes diline dolamış durumda "bu sağlam geldi" sloganı. Öyle bir iş çıkar ki, çok sağlam bir iş olsun. Bu yapmış olduğun çalışma tarzından bu güne kadar belki bilyonlarca yapılmış ve hiç birisi akılda kalıcılık sağlayamamıştır. Şimdi ben sana bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Gerçi aslında bunun için ücret almam gerek ama, emin ol sen kazandığın zaman ben de mutlu olurum.
Gelelim işimize ve bu iş üzerinde neler yapabileceğimize. Öncelikle bize fiziği düzgün ve yüz hatları güzel bir kız lazım. Bunu bulmak çok zor değil, sokaktan beğendiğin hangi genç kıza teklif etsen, bunu kabul edecek ve para talebi bile olmayacaktır, yani profesyonel birisine ihtiyaç yok bu konuda. Sonra iyi bir fotoğrafçıya gideceksiniz birlikte ve resimlerini çekeceksiniz.
Giyeceği tişörtün üzerinde ateş desenleri olsun altında ise siyah bir pantolon ve işi siyah zemin üzerine çalış. Çekeceğiniz karelerde kullanacağınız imajın duruş şekli, şöyle düşün, bir otomobile yaslanmış havasında olsun, yani iki eli yukarıda ve çakmağa yaslanmış şeklinde kullanacaksın. Çakmaklarla mankenin boyunu aynı büyüklükte kullanmalısın.
Yani satılacak olan basit bir çakmaktan ziyade sanki bir otomobil pazarlayacakmışsınız kadar, havalı olsun katoloğunuz. Her sayfada değişik şekilde çakmağa yaslanarak uygulamanı yaparsın. Ne demek istediğimi sanırım yeterince anlatabildim. Konuş firma sahipleriyle ve bu katoloğu o şekilde hazırlayın ve çakmak sektöründe yılın katoloğu olsun.
Bunu yaptığın zaman isminle bir adım öne çıkacak ve markalaşma yolunda adımlar atmaya başlayacaksın...
Kolay gelsin...
Saygılar...