Sucuk firması logo çalışmalarım

Tepki
2
Yarışmaya sunduğum 3 çalışmam. hiçbiri seçilmedi, yorumlarınıza sunuyorum :)

yazarcizer

Üye
Tepki
1
Az ve öz:
Logolar, her noktanın ciddi ciddi hesaplandığı, süzülmüş yalın biçimler olmalıdır. Sizin işlerinizde ise iyi toparlanmamış çok fazla unsur göze çarpıyor. Mesela o daire güneş midir? Güneşse kompozsiyonda ki manâsı nedir? Sucuktan damlayan şey süt müdür? Sucuk formu, açısı ve dilimlerinin sayısı ve nasıl toparlanacağı iyi hesaplanmış mıdır? Bütünle iyi ilişkilendirilmiş midir?

Stilizasyon:

Eğer Logonuzda illüstratif imgeler kullanacaksanız, çizmeyi ve stilizasyonu iyi bilmeniz gerekir. Bileğiniz çizgi hareketlerini, devinimi ve nüansı iyi kavramamışsa sonuçlar pekte keyifli olmaz. O yüzden peşinen böyle resimsel formlar yerine daha sembolik olanları tercih etmenizi öneririm:

Kontür:
1-Logolarda, kontür kalınlıkları küçüdüğünde de görünecek şekilde belirgin, belli bir ritim ve ahenk oluşturacak şekilde yekpare olmalıdır. Sizin dana biçiminde kulandığınız ise çok ince. Doğrusu:

Espas
:
Tasarım unsurlarının hem kendi arasında, hem de tasarım alanının sınırları(kadraj) arasında makûl ve "dengeli" aralıklar olması gerekir. Sizin çalışmalarınızda ise formlar ya birbirine girmiş ya da girmek üzere. Dananın içinde ki boşluk gereğinden fazla iken bazı bölgelerde rahatsız edici sıkışıklıklar mevcut. Doğrusu:

http://www.vonglitschka.com/2009/08/17/it-tastes-so-good/

Uyum:
Aslında, logoda ki yazı ve biçimlerin içiçe geçmesi gerekiyorsa, biçimsel devamlılığı ve bütünlüğü sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır:

Renk:
Renklerinizin kanlı-canlı değil; yani şu haliyle etkisi zayıf. Koyu-açık, parlak-ölü, soğuk-sıcak ton-renk karşıtlıkları göremiyoruz, birbirlerini karşılamıyorlar. Konu eğer yiyecek, hele de et ise; siyah, canlı kırmızı(hafif koyu olanından)-turuncu ve yeşiller üzerine yoğunlaşmak daha etkili sonuçlar doğuracaktır:

Bkz: RENK(TON)
http://fikirsanat.blogcu.com/grafik-kurallarina-uyalim-uymayanlari-uyaralim/6782640

Çalışmalarını inceleminizi öneririm:
http://www.vonglitschka.com/
http://www.jaredbeckstrand.com/logos.html

Başarılar..

Tepki
2
Yorumlarınız çok iyi ve aydınlatıcı çok teşekkürler.. ancak belirtmek istediğim birkaç husus var.
bu logoları yarışmaya sundum ve yarışmanın kalitesi düşük olduğundan pek uğraşmak içimden gelmedi. çünkü bu yarışmanın yapıldığı sitede genelde 1. olan logolarda hatalardan geçilmez, veya hata olmaz çalıntı olur, veya çalıntı da olmaz başka bi sorun olur. bende bunalrı düşünerek başladım çalışma yapmaya. sonuç ortada.
direk olarak bana gelen logo işlerinde elimden geldiği kadar ve tecrübelerimin el verdiği kadar iyi işler çıkarmaya çalışırım. tabi 4 4 lük olmuyor ama birgün olmaı için uğraşıyorum. örnek olarak göstrmiş olduğunuz çalışmalr çok çok iyi ve inşallah birgün bizlerde o tür tasarımlar yapabileceğiz.

Yarışmalarda da seçici kurul bu işi anlayan kişilerden oluşuyorsa tabii ki yapabldiğimin en iyisini yaparak katılırım o yarışmaya. buda yarışmanın kalite farkını ortaya koyar zaten ki seçilen logo logodur.
tekrardan teşekkürler..

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
19
1. Çalışma güzel görünüyor Seyit Bey yalnız biraz daha üzerinde durulmalı zaten belirtmişsiniz çok fazla üzerine düşmedim diye daha iyilerini yapabileceğinizi biliyorum...

Genelde foruma eklediğiniz çalışmalarınız yarışmalar için yapılmış çalışmalar yarışmaları çok iyi takip ediyorsunuz, yarışmalarla kendinizi geliştiriyorsunuz. Bu konuda sizi tebrik etmek isterim. Yarışmaları takip etme konusunda da size özendiğimi ekleyeyim.

Çalışmalarınızda başarılar.

Tepki
2
@Kerim Öksüz

Çok teşekkürler Kerim Bey,
evet yarışmaları takip ediyorum ama bir önceki mesajımda belirttiğim olaylar yüzünden çok çekinerek katılıyorum yarışmalara. o yuzden yarışmaya sunduğum çalışmalar pek iyi çıkmıyor, ne de olsa isteksiz yapılmış çalışmalar. :) gönül isterki çok büyük bir iştahla katılalım.

Not: eğer isterseniz yarışmalara katıldığım sitenin linkini verebilirim.. rakip ne kadar iyi olursa bizler de büyük iştahla gelişiriz :)

yazarcizer

Üye
Tepki
1
Ne olursa olsun işinizi ciddiye almanız ve yolunu yordamını doğru kaynaklardan iyice öğrenmeniz gerekir. Böylelikle hem başarısız örneklerin arasından sıyrılarak dikkat çekersiniz, hem de portfolyonuza koyacak esaslı çalışmalarınız birikmiş olur.

Alternatifleri denemek, kötüleri elemek ve fazlalıkları süzmek... Bu işin serencamı böyle.

http://logoblink.ru/gl/2008/07/07/rhino-logo-case/

Başarılar...

Tepki
2
Evet, çok doğru diyorsunuz ve bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışıcam inş.
bu arada vediğiniz linkler çok güzel gerçekten, ama ingilizcem çok iyi olmadığı için biraz yabancı kalıyorum :)

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Hiçbir yorumu okumadan yazıyorum yorumumu genelde bu şekilde davranırım yazdıktan sonra diğer yorumları okurum.Sucukzade olmuş sucukzede üzgünüm renkler rezalet çok afedersin uyumsuz sucuk çizimi de olmamış iştah açıcı olmalı diye düşünüyorum birinci çizimdeki renk uyumu sarı-kırmızı-yeşil olmamış daha uyumlu renkler seçilmeli ikinci ve üçüncü çalışma yine renkler çok soluk kırmızı aslında insan psikolojisi üstünde iştah açıcı bir renktir ama tonu önemli yine sucuk çizimi ııı gerçekçi değil inekde aynı şekilde ehh idare eder logoda çok sıradan genelde bir yuvarlak içine oturtulmuş vektör .. daha iyi olabilir

Tepki
2
@ekinoks76

bence yorumları baştan okumalısın, aynı cevapları sana da yazmam gerekicek çünkü :)
teşkrler yorum için..

Yukarı Alt