takvim icin mizanpaj calismasi

Osman Ozer

Üye
Tepki
2
Arkadaslar merhaba

Size 2009 yili takvimi icin yaptigim bir sayfa tasarimini gonderiyorum. Altta aylar olacak. Yorumlarinizi bekliyorum.
Osman Ozer

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Tepki
141
Çalışman Çok Hoş Olmuş Yanlız Sağdaki Köşe ve Resimde Çevresinde
Çok Gölgeleme Kullanmışsın (artık bu tür gölgelemeler kullanılmıyor)
eline ve emeğine sağlık kolay gelsin

Tepki
100
bana slogan biraz garip geldi.
"moda yapmak yada yaratmak" aynı anlamı taşımıyor mu?
yani genel olarak zaten modanın tarifine bakıldığında; Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük’te “moda” kelimesinin anlamı:
1- Değişiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik.
2- Belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı düşkünlük:
Moda sandığımız birçok şeylerin hayatın kendi bünyesinden geldiği anlaşılır.”- Ahmet Hamdi Tanpınar.
3- sıfat/ Geçici olarak yeniliğe ve toplumsal beğeniye uygun olan: Ör: Moda şapka
şeklinde tanımlanmaktadır.

bu anlam itibari ile sanal olmayıp elle tutulur gözle görülür bir nesne olarakta değerlendirilebilir. ohalde yaratmak yada moda yapmak aynı değeri taşımış olur.
zaten yaratmak kelimesinin bu şekilde kullanılmasıda hiç hoşuma gitmez...

çalışmanızın, kullanılan görseller neticesinde bir gelinlik firmasına ait olduğunu düşünüyorum.
şayet gelinlik firması değilse bu bir hata olur kanaatindeyim.
saygılarımla...

Tepki
31
gölgler hariç güzel emeğine sağlık ama tek fotoğraf daha gözterişli durur kanısındayım

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Ben de her iki cümlenin aynı anlam taşıdığını düşünüyorum.O sebeple burada anlatım bozukluğu yapılmış...
Ayrıca tırnak içerisinde alıntı da yapacaksak, sadece bir ibare de vurgulayacaksak buraya yazılacak cümlenin baş harfi büyük olur.Serbest çalışmadığınızı düşünerek yaptım bu eleştriyi...Ayrıca aynı fontları biraz daha iyileştirebilirsiniz ve feather değeri verip(En fazla 1-1,5) yumuşatmalısınız biraz da bence bu fontları.
Renklerin uyumu yerinde beyaz-pembe tonlar yani...
Sağ üstteki çerçevede ve üzerindeki çiçeklerde fazla gölge kullanmışsınız ve "Yanılmıyorsam!" aynı yapraklarda Bevel kullanmanızın hiç anlamı yok bence...
Daha sade olsaydı bu kısım, bence göze daha iyi görünürdü...

sdt52

Üye
Tepki
0
Slogan hakkinda yorum yapmicam ama Dizayn guzel olmus bence fakat sag ustteki karede golge ve kabartma efekti (ozellikle kabartma efekti) abartili olmus.

Eline saglik

özlem öz

Üye
Tepki
0
moda yapmak; zaten popileritesi olms malzemelerden etkilenmek, taklit niteliği taşıyan imgeler yapmaktır... moda yaratmak ise yeni bir oluşum, alışılmışın dışında bir seyi gündeme getirip beğenileri üzerinde toplayabilme şeklidir..

özlem öz

Üye
Tepki
0
bence sloganda bir sorun yok gayet açık aslında..fakat imaj çalışmayla tam bütünleşememiş gibi ..imajların birisinin kalkması daha hoş olabilirdi ..çercevedeki ve içindeki imajın gölgelendirilmesi biraz azaltılabilir ve kuvveti düşürülebilir..hatta çerçeve belli belirsiz bile olabilirdi..gerçi bu tarz işlerde müşterinin göz açlığınıda hesaba katmak gerekir...her seye rağmen emeğine sağlk dstm

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
Slogan çok güzel, tartışmaya gerek yok...

Örnek: Yemek yapmak - Yemek yaratmak ;)

Fakat ne yazıkki çalışma için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Tek manken yeterliydi bence çerçeve içindekine hiç gerek yokmuş... Soldaki güller çok abartılı, ürünü öldürmüş %10 değerde daha geride kullanılabilirdi. Sloganın karakteri çok iç açıcı değil ve beyaz çok görünmemiş o zeminde...

Firma logosu ise biraz büyük duruyor ve sağ tarafta kullanılırsa daha iyi olur...

Saygılar

Yukarı Alt