transfom sorunu

komagene78

Üye
Tepki
0
Iyigünler
İIustrator başladım ve bir sorum olucak.sedefkar bir arkadasim
için kullandığı desenlerin arasindaki
Mesafe yi(konturu) sabitt tutarak sekilleri buyutmem gerekiyor.
Iki fayans arasindaki derzin ölçüsünü sabit tutarak fayandlari
Büyütmek gibi nasil yapabilirim bunu yardimlarinizi bekliyorum
Teşekkür ederim

gezegen

Üye
Tepki
16
Tek anladığım, kontörü sabit tutarak şekilleri büyütmek istemen. Bunun için, menüden "Edit -> Preferences" penceresinde "Genel" sekmesinde "Scale Stroke & Effects" seçeğindeki seçili işareti kaldırman gerek. Bu seçeneği kaldırdığında, bundan sonra yapacağın ölçeklendirmelerde şekillerin/öğelerin/nesnelerin kontörü (varsa eğer efektlerle beraber) sabit kalacaktır.

komagene78

Üye
Tepki
0
gezegen zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim öncelikle
Daha açık anlatmam gerekirse üç adet kare çizdim diyelim karekerin arasındaki mesafe 30 piksel ben bu
30 pixel mesafeyi sabit tutup kareleri büyütüp küçültmek istiyorum...
arkadaşım sedef pano yapıyor elindeki şablonlar a4 kağıdına göre ben şablonu a3 boyutuna çıkarmak istiyorum ama sedef panoda
kullandığı flote ölçüsü sabit olduğu için desenler büyürken aralarındaki mesafenin sabit kalması gerekiyor

gezegen

Üye
Tepki
16
Şimdi anladım.... o halde şöyle yap: karelerini %200 büyüt (A4'ten A3'e geçiş için). Sonra bu karelerin hepsini seç. "Align" panelini aç. (Panele ulaşamıyorsan, menüden Windows -> Align'ı seç) Bu align panelinde sağ-allta "align to" (türkçesi: "efendim şuna göre hizala") seçeneğini göreceksin. Tıkla ve "Align to Selection"ı seç. (Yani seçtiğin kareleri kendi aralarında, kendilerine göre hizala.) Sonra panelin sol-alt kısmında ise "Distrubute Spacing"i (Boşluğu dağıt) göreceksin. İkonlardan anlaşılıyor zaten: Boşluğu dikey/yatay hizala. Bunlar, boşluğu eşit dağıtır. Senin örneğinde ise, boşluk belirli, yani 30 piksel. Bu durumda panelde, hemen distrubute spacing altındaki bölmeye bu veriyi şöyle gir: "30 px". Şimdi dikey olarak dağıt ikononuna bastığında, dikey olarak kareler arasında 30 piksel, yatay olarak dağıt'a bastığında ise kareler arasında yatay olarak 30 piksel boşluk bırakır.

Yukarı Alt