Türkçe Konuş! Görselleri

Tepki
0
Türkçe Konuş! sloganı ile gerçekleştirdiğim bir proje. Amacım Türkçe'nin doğru düzgün kullanılmasını biraz da olsa protesto etmek.

Bu proje baya bir ses getirdi. Fakat bir çok kişi de yanlış yerlere çekti konuyu. Benim en önemli amacım; Türkçe'de karşılığı olan kelimeler varken yabancı kelime kullanımını önlemek ve yazım yanlışlarıydı.

Bir çok kişi günlük hayatta Türkçe'nin içine yerleşmiş kelimelerin bile Türkçe olmadığını söyleyerek eleştirdi beni. Fakat benim amacım Otobüs kelimesine TDK'nın ön gördüğü "çok oturgaçlı götürgeç" demek değildi. Bence sadece OK yerine TAMAM ya da PC yerinde BİLGİSAYAR dersek daha güzel olur.

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
76
Çok güzel bir konu hakkında çok güzel yorumlarda bulunmuş ve başarılı tasarımlar yapmışsınız. Sizi bu nedenle tebrik ederim.

Başarılar dilerim.

Saygılar.

Tepki
4
Sevgili Kurtuluş;
Ben yorumlarımı yazarken dahi noktalama işaretlerine, büyük-küçük harf ayrımına dikkat ederek ve özellikle kelimenin TÜRKÇE olmasına dikkat ederek yorum yazıyorum. MSN kullanıyorum fakat sizin belirttiğiz şekilde ben de mücadelesini devam ettiriyorum.
Özellikle gençler arasında yaygınlaşan bu kelimelerin kullanımının tek sebebi var. "Kitap okumamak". Bizim gençlerimiz maalesef kendilerini ezbercilikten, kopyacılıktan ve 'forward' alışkanlığından kurtaramadılar. Kitap okumayan insan iyi konuşamaz, iyi yazamaz, kültür seviyesi zaten yukarı çıkamaz. Televizyon'un yetiştirdiği çocuklarımızdan aslında çok şey istiyoruz biz. Burdan sizin aracılığınız ile ben de bir kampanya başlatıyorum.

TELEVİZYONU KAPAT!...

Emeğinize sağlık güzel tasarımlar olmuş.

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Çalışmalar gerçekten başarılı, Konu zaten ayrı bir önemli..
Türkçe'miz nereye gidiyor?
Zaman Zaman bizlerde konuşuyoruz ama Bazı kesimler Türkçe'yi değil Turkche'yi kullanıyor artık..

Elinize sağlık.

Tepki
7
@Süleyman Köklü

yazılanlara katılıyorum. gençliğimiz malesef özeniyor sankı bu şekilde konuşmak marifatmiş gibi dvranıyolar hatta bazıları abartıp good night welcome vc sozler konusuyorlar. son olarak turktekomun reklamı jem demesı gıbı

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Güzel Bir örnek vermişsiniz Aslında Burçin Hanım..
Televizyonda Bile Bunları Görüyorsak, Biz gençlerde bunlardan örnek alıyoruz demekki..

Tepki
7
aslında üzücü olan bu reklamların metinlerinide bizim meslektaşlarımızın hazırlamasını yanlıs anlamayın bunu reklam grafık tasarım gorsel sanatlar hepsı bırbırını bağlantısı bızım gıbı keske herkes duyarlı olsa
bıde su geldı aklıma turktelokomda yabancılara satıldı bızı bukadar ozendırmelerı normaldır. kendı dıllerını yavas yavas bıze dahıl edıyorlar

Tepki
0
gercekten konu ve calismalar cok anlamli türkce malesef elden gidiyor buna sahip cikalim ve diger milletler gibi dilimizi ve dilbilgimizi koruyalim kurtulus arkadasa eline emegine saglik diyorumm. (arkadaslar bu arada hatirlatayim yazimda yanlisliklar var biliyorum sebebi klavyeden bazi harfler yok ve ayrica türk cem sizler kadar da iyi sayilmaz )

Yukarı Alt