USB ile Windows 7 Yüklemek Kolaylaşıyor

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
92
Netbook'larda DVD bulunmaması Windows 7'e geçmek isteyen ve bu cihazı kullanan tüketicilerin başını bayağı ağrıttı. Ancak şikayetleri dikkate alan Micorosft sorunu çözecek bir yöntem geliştirdi.

Şu sıralar hemen her kullanıcı popüler işletim sistemi Windows 7'ye geçmek için hazırlık yapmaya başladı. Ancak, makinenizde bir DVD okuyucu yoksa Win 7'ye geçiş sürece bayağı sancılı olacak. Özellikle Netbook kullanıcıları için bu işlem fazlasıyla zorlu bir hal alıyor. Standart olarak DVD okuyucusu bulunmayan bu cihazlara bir program yüklemek için kullanılan yaygın yöntem ise bu işi USB bellekler sayesinde yapmak.

Fakat Microsoft tam olarak bu sisteme destek vermediği için Netbook kullanıcılarının başı yükleme sırasında fazlasıyla ağrımıştı. Firma bu şikayetleri dikkati alıp USB'den de Win 7 yüklemeyi sağlayacak bir program çıkarttı. Windows 7 USB / DVD Download Tool adlı bu yazılım açık kodlarla hazırlandı. Program, USB diskleri, boot edilebilir hale getirecek ve bu şekilde Win 7'yi netbook'lara da kurabileceksiniz.

Netbook'unuza hiç USB'yle Windows 7 yüklemeye çalıştınız mı?

Shiftdelete.net

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Bilgiler için teşekkürler Ömer Bey.
Ben hala eski XP kullanıyorum, bu makinada kullandığım ilk ürün vistaydı, beğenmemiştim, sonra 7 çıktı onu da inceledim fakat beğenmedim, xp versiyonunun dışındaki sistemlere bir türlü ısınamadım.
MS Xp dışında pek başarı sağlayamadı sanki yalnız 7'de Vista'ya göre biraz daha geniş kitlelere seslenecek gibi geliyor.

Yukarı Alt