uzun yazı yazma....

acanx

Üye
Tepki
0
selam.
corelde uzun (1-2 metre gibi) yazı düzenleyip yazıcıdan yazdırabilirmiyiz.
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Tepki
100
Bir metreden bin metreye kadar yazı yazarsınızda
o dediğiniz yazıcı hangisi onu bilemiyorum. :)
Sayfa ayarlarınızda "meters" yapın...

acanx

Üye
Tepki
0
laser normal yazıcı var.ploter değil.bu yazıcıdan yazdırabilirmiyim.

Tepki
74
Sayın Acanx,

Corel Draw'dan paftalayarak (tile) küçük ebatlı printerinizden, büyük ebatlı çıkış alabilirsiniz.
Burada dikkat etmeniz gereken, her paftayı dikkatlice birbirine yapıştırmaktır. Corel Draw'da bu bindirme yerlerini otomatik olarak ve bindirme miktarını milimetre cinsinden belirleyerek yapabilirsiniz.
Bu şekilde duvarboyu çıkış aldığımı hatırlıyorum. İstanbul haritasının çıkışını almıştık. Üzerinde pazarlama departmanımız için "root"lar çiziyorduk.

Şu an, bilgisayarımda Corel Draw yüklü değil. Bu yüzden ekran görüntüsü (capture) ekleyemiyorum. Bir ara, video şeklinde bu konuyu size hazırlarım.
Kimbilir, belki de benden daha hızlı bir arkadaş davranıp, açıklayıcı bir video ders hazırlar...

Tuncer ÖZKAN

Tepki
100
Merhaba acanx;
Tuncer Bey gayet güzel izah etmiş. Kendisine teşekkür ederim.
Ben kısaca şöyle izah edeyim ama Tuncer Bey'in video dersini de ayrıca beklediğimizi ifade edeyim.
Büyük bir çalışmayı küçük bir yazıcıdan almak istiyorsunuz. Standart bahsettiğiniz yazıcı A4 çıktı alır.
Bu sebeple Corelde açtığımız yeni dökümanımızı örnek olması açısından A3 olarak belirleyelim.
Siz bu ebadı istediğiniz ebata getirebilirsiniz.
A4: 210 x 297 mm
A3: 297 x 420 mm'dir

Burada sayfamızı yatay çevirip A3 ebatındaki alanımıza yazımızı yazıyoruz. Ekranda ana hatları çizilmiş olarak gösterdim. Eğer bu çalışmayı keserek kalıp gibi kullamak isterseniz toner sarfiyatınız
daha ekonomik olacaktır.

İşinizin tamam olduğuna kanaat getirdiğinizde CTRL+P ile yazıcı sayfanıza geliniz.
Burada en altta Print Preview'e tıklayınız.

Ekranda gördüğünüz gibi önizleme A4 ebatlarında gösterilmektedir. Yazımızın tamamı görüntülenmemektedir.
Bu şekilde çıktı alırsanız ekranda şu an ne görüyorsanız o şekilde çıktı alabilirsiniz.
Bu da istediğimiz sonuç değildir.
Şimdi resimde gösterdiğim Print Tiled Pages'i tıklayınız...

Şimdi çalışmamızın tamamını burada görebiliyoruz. Yani ekranda dört parça A4 ebadında sayfa görüntülenmektedir.

Burada da istenirse yazınızın ebatlarıyla oynama yapabilirsiniz. Sol panelden Marks Placemet Tool ile istenirse kesim yerlerine kroslar atabilirsiniz.

Yukarı Alt