yazı fontları hakkında

Tepki
0
Değerli arkadaşlar ben corel i kendi çabalarımla öğrendim ve şuan taş işinde çalışıyorum fakat arada bazı sıkıntılar yaşıyorum örneğin hazır yazı fontlarını corel de nasıl açıp uygulayacağımı çözemedim hala bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Tepki
1
Ahmat abe, bu linkini gösterdiğiniz programla ilgili bir sorum olacak size, sorum şu : Font Sistemi Dosyası dışında bir Font Klasörüm var, bu fontları sisteme yüklemeden, Corel Draw'da nasıl kullanabilirim?, Font Sistemi Klasörü dışında bir font kullanırsak, bu Font Programını nasıl kullanmamız lazım?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@Seyit Tiken

1- Nexus programını sisteminize kurun.
2-C: sürücüsü dışında herhangi bir sürücüde bir klasör oluşturun. Sisteme yüklemeden kullanmak istediğiniz bütün fontları bu klasör içine atın.
3-Nexus programını çalıştırın. New group komutu ile yeni bir grup oluşturun. Bu grupun içine font adresini tanımlamak gerekiyor. Sağ tıklayıp add font files deyin. Daha önce oluşturduğunuz şahsi font klasörünü seçin. Klsördeki bütün fontlar görünmeye başlar.

Program bu şekilde açık iken, Corel dahil bütün programlar bu fotları görür, programı kapatınca her şey eski haline geri döner, böylece fontları sisteme yüklemeden kullanabilirsiniz.

Yukarı Alt