Yazı katmanına tıklayınca görüntü kayboluyor.

mkara

Üye
Tepki
0
Bir süredir Photoshop CS6'da garip bir sorun ile karşı karşıyayım.

4-5 katmandan oluşan bir çalışmam var. Yazı katmanına bir metin yapıştırıyorum. Sonra diğer katmanlarda bir şeyler yapıyorum.
Yazı katmanındaki metni değiştirmek için tıkladığımda bütün çalışma kayboluyor. Alttaki diğer katmanlardan birine tıkladığımda görüntü geri geliyor.
Görüntü kaybolmasına rağmen KÖR bir şekilde yazıdaki hatalı harfi vb. değiştirmek mümkün. Ama tahmin edeceğiniz üzere inanılmaz zor. Defalarca deneyip doğru harfi bulabiliyorum.

Sorunlu dosyayı silip sıfırdan yeni bir dosya oluşturduğumdada aynı hata ile karşılaştım.
Böyle bir sorunla karşılaşan çözümünü bilen varmıdır?

gezegen

Üye
Tepki
16
Merhaba,

Sorunun, bilgisayar belleği ile erkan kartı belleğinin yetersizliği ile ilgili görünüyor. Özellikle Photoshop ve Illustrator'de metinle çalışırken örneğin imleci ya da (metin seçiliyken) metni görememek sıkça karşılaşılan bir sorun. Ugulamanın uzunca süre açık kalması (dolayısıyla otomatik alınan yedekler, önbelleğin(cachenin) şişmesi, vb.), ayarlardaki önbellek olarak kullanılacak harici diskin büyüklüğü, ekran kartının performansı ve Photoshop'un kullanabileceği fiziki bilgisayar belleğinin büyüklüğü - bunların hepsi rol alabilir.

Menüden: Edit -> Preferences -> Performance penceresinde ayarları bir gözden geçir.

Sonra, örneğin, sıfırdan, boş, yeni bir çalışma açıp tek bir yazı katmanı oluştur (Background katmanınından farklı olarak). Katmanlar panelinden çift tıklayarak metni seçtiğinde öntanımlı beyaz dolgulu "Background" katmanın yine görünürden kaybolup kaybolmadığını test et. Sorunun tekrarlanmaması lazım. Bu durumda, sorun, tahmin ettiğim gibi çalıştığın belgenin belleğe aç, ekran kartını zorlayacak içeriğinden (örneğin karmaşık vektör çalışmaları veya büyük boyutlu fotoğraflar) ileri geliyor olabilir.

Sorunu yeniden oluşturabiliyorsan, buraya gene yaz. Bir çaresini bulmaya çalışırız.

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.621
Gezegen çok güzel açıklamış, eğer sorun donanım yetersizliği ve çalıştığın dosya boyutu büyükse Edit/Purge/All menüsünüyle geçmişi silebilir geçici dosyaların boyutunu düşürebilirsiniz. Sorununuzu çözmez ama belki birazcık nefes aldırabilir ...

Yukarı Alt