SALTurkey isimli araştırmaya göre, 5 gram olması gereken günlük tuz tüketim miktarı ülkemizde 18 grama ulaştı. Bilim adamları fazla tuz tüketiminin yüksek tansiyon hastalığına zemin oluşturduğuna işaret ederek halkı uyarıyor.
2004 yılında 15 milyon olan yüksek tansiyonlu hasta sayısı 2008...
Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü.
Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum...
İngiliz'lere El yapımı Otomobil satıyoruz
Hasan Yurdakul İngilizler'e özel otomobil tasarladı.
İş hayatından sıkılıp yetiştirdiği ustalarla el yapımı otomobil üretmeye başlayan Hasan Yurdakul, İngilizler için "Nilly" markasını yarattı. 2 kişilik spor otomobil hız meraklılarına hitap...
Anadolu Türklerin anayurdu
İlginç bir çalışmanın sonuçları Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ekrem Memiş'den geldi. Çalışmaya göre hem de 8000 Yıldır.
Türkler 8000 Yıldır Anadolu'da
Prof. Dr. Ekrem Memiş çalışmaları sonucunda "Anadolu Türkler'in ikinci yurdu değildir...
Dünyanın gözüyle Türkler
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve...
Pazartesi akşamı Avrasya Televizyonunda Lale Şıvgının sunduğu
'Beyin Fırtınası' programına katılmıştım biliyorsunuz. Programın diğer konukları Nevzat Yalçıntaş ile Erol Manisalı idi.
Nevzat Yalçıntaş program sırasında Atatürk'le ilgili küçük bir anekdota yer vererek "Suudiler 1926 yılında...
60 gümüş kuruş değerindeki 10 şilinlik bir banknot, İngiliz askerinin neler hayal ederek Gelibolu’ya gelip hüsrana uğradıklarını anlatmaya yetiyor.1915 yılında, Çanakkale Boğazı’na saldıranlar aslında Osmanlı Devleti’nin boğazına saldırdıklarının farkındaydılar.Çanakkale Boğazı’nın geçilmesi...
Cesaretli Bayanlar için tasarladığım bir Broş,Kanatlar beyaz altın,sırt sarı altın,gövde eskitme altın,pırlanta taş döşeli,kuyrukta İnci.
Böcek Serisi Tasarımlarım devam edecek.
Daha çok Kredi Kartını andırıyor.
Dipnot: Yapılan baskılar sonucu artık "TURKEY" değil "TURKIYE" yazılıyor.Bildiğiniz gibi ingilizcede "turkey" hindi anlamına geliyor.Kurallara sadık kalalım.
Yukarıda yazdığım konuya ilaveten.
Yapılan en büyük hatalardan bir taneside isimler hakkında.Sanki dünyada bir tek İngilizce varmış gibi herkes isimleri İngilizceye göre telaffuz ediyor.Önce kişinin menşe'ine bakılacak ondan sonra telaffuz edilecek.
Aşağıda yazdığım örneği bir inceleyin...
@Kadir İnanır
Siz o kanıda olabilirsiniz,bahsettiğiniz çalışmaların ilkleri 1998 yılında tarafımdan zaten yapılmıştı.Sadece yeniledim.Siteye yeni konan bir işin yeni yapıldığı anlamını taşımıyor.Bunların basılıları bende zaten mevcut.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.