Arama sonuçları

1. S

Devrimci Olmak İstiyorum - Serdar Yıldırım

DEVRİMCİ OLMAK İSTİYORUM Bugün şehrin sokaklarında gezerken, Yol kenarındaki bir banka oturdum. Öylesine sağa-sola bakınırken, Liseden bir arkadaşım, Beni gördü, yanıma geldi, oturdu. Kendisi avukat, bunu biliyordum. * * * * Oradan, buradan...
  2. S

Mustafa Kemal'in Ordusu - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSU Kurtuluş Savaşı zamanında Yunan birlikleri 1.5 yıl Bursa'da kaldı. Halka eziyet etti, yapmadığını bırakmadı. Padişah, bu yapılanlara seyirci kaldı. * * * * Camileri yıktılar, yerle bir ettiler. İbadeti yasakladılar, ezanlar sustu. Ulucami'nin taşları, Demirtaş Köyü...
  3. S

Karagöz İle Hacivat: Ayaklı Kütüphane

KARAGÖZ İLE HACİVAT: AYAKLI KÜTÜPHANE Karagöz ile Hacivat yolda karşılaşır. Karagöz: "Hacivat, evi taşımışsın? " Hacivat: " Doğru taşıdım. " Karagöz: " Nereye taşıdın? " Hacivat: " Şu kilisenin beş ev yukarısına. " Karagöz: " Kilis'e mi taşındın? " Hacivat: " Kilis demedim Karagözüm. Kilise...
  4. S

Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir

KARAGÖZ İLE HACİVAT: TUZSUZ DELİ BEKİR Karagöz ile Hacivat yolda karşılaşır. Ramazan ayının birinci günüdür. Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun Karagözüm. " Karagöz: " Sen ne diyorsun Hacivat? Ramazan'la şerif neden kaybolsun? " Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun. Hayırlı...
  5. S

Kara Kalpaklı Atlı - Serdar Yıldırım

KARA KALPAKLI ATLI Karşıdan gelen bir atlı Atlı kara kalpaklı Bakışları pek dertli Çehresi çok sertti. * * * * Atlı geldi, attan indi. Bendeki merak dindi. Beynimdeki düşman sindi. Çünkü gelen bir dosttu. * * * * Ben O'nu tanıyordum. Her an adını...
  6. S

Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım

BEN MUSTAFA KEMAL OLSAYDIM Selanik'te doğsaydım Şemsi Efendi İlkokulu'nda okusaydım 24 yaşında yüzbaşı olsaydım Yurdun kurtuluşu yolunda adım atsaydım. * * * * Tayin olduğum her yerde Suriye'de, Sofya'da İki-üç subay arkadaşım bile olsa...
  7. S

Cumhuriyet Değirmeni - Serdar Yıldırım

CUMHURİYET DEĞİRMENİ Metresine kadar, santimetresine kadar, Bilimle, bilgiyle, kültürle inşa etti, Atatürk, bu Türkiye Cumhuriyeti'ni. Sonsuza kadar muzaffer olacaktır. * * * * Cumhuriyet Değirmeni kurulduğu günden beri Buğday, arpa, mısır öğütüp un...
  8. S

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL: SAVAŞTA VE BARIŞTA DEVRİM Devrim yaparsın savaş meydanlarında Girdiğin her savaşı kazanırsın Tarih yazarsın Mustafa Kemal gibi Mustafa Kemal Atatürk gibi. * * * * Tarih kitaplarının yazdığı Savaş kahramanları Başka bir ülkenin sınırını geçenlerdir Onlar...
  9. S

DEVRİM ATEŞİ VE ATATÜRKÇÜLÜK Dünya Halkları' nın kardeşliği için, Çalışan devrimciler, İnsanlığın geleceğine ışık tutan, Kültür yolunu aydınlatan, Baskıdan, zorbalıktan uzak, İnsan yaşantısına karışılmaz, Bilinci üstüne kurulan, Atatürkçü fikir ve düşünce sistemi. * *...
  10. S

ATATÜRK BİR DEHA Deha, çağının çok ilerisinde Fikirlerle donanmış demektir Deha, özgür ve bağımsızdır Tarz yaratır ve bu tarzı İnsanlığın yararına kullanır. * * * * İnsanlığa yararı olsun diye Ortaya atılan fikirler Anında herkes tarafından Kabul görmez. * *...
  11. S

O CESUR YÜREKTE YÜZLERCE ASLAN YATAR Anadolu dört bir yandan kuşatılmıştı Ordular dağıtılmıştı, silahlar toplanmıştı Halk, çaresizdi, mal, can emniyeti yoktu Her yer karanlıktı, göz gözü görmüyordu Anadolu düşman çizmesi altında eziliyordu. * * * * Ruslar, 1914 yılında Anadolu'ya girdi ve...
Yukarı Alt