Arama sonuçları

1. Nevşehirli_Nafiz

Yusuf'u Kaybettim - Yunus Emre

YUSUF'U KAYBETTİM Yusuf; u kaybettim Kenan ilinde Yusuf bulunur, Kenan bulunmaz Bu aklı fikr ile Leyla bulunmaz Bu ne yaredir ki çare bulunmaz Aşkın pazarında canlar satılır Satarım canımı alan bulunmaz Yunus öldüdeyu selan verirler Ölen beden imiş, aşıklar ölmez Yunus Emre
  2. Nevşehirli_Nafiz

Hoşgeldin Kadınım - Nazım Hikmet

HOŞGELDİN KADINIM Hoş geldin kadınım benim hoş geldin Yorulmuşsundur; Nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını Ne gül suyum ne gümüş leğenim var, Susamışsındır; Buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim Acıkmışsındır; Beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam Memleket gibi yoksuldur odam. Hoş geldin kadınım...
  3. Nevşehirli_Nafiz

Mert Olun - Afet İnce Kırat

MERT OLUN “Mert olun” dedim beyler “biraz daha mert olun Hukukun karşısında doğru dürüst fert olun Kim dedi; insanların başlarına dert olun” Milletim hak etmiyor kan fışkırtan ayağı Halktan yiyeceksiniz elbet bir gün dayağı. İnkar etme açıkla; “Ama ekmek parası İşi mi var milletin ne yapsın...
  4. Nevşehirli_Nafiz

Benim Köyüm - İbrahim Sevindik

BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var...
  5. Nevşehirli_Nafiz

Memleket İsterim - Cahit Sıtkı Tarancı

MEMLEKET İSTERİM Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun...
  6. Nevşehirli_Nafiz

Munzur Dağlarında Gülabioğulları - Brastikli İbrahim Sevindik

DOĞAYA, İNSANA, HAYATA SALDIRANLARA KARŞI SESİNİ YÜKSELT MUNZUR ÖZGÜR AKACAK! Suyumuz, toprağımız ve ormanlarımız yok edilmek üzere. Bu yıllar Dersimliler için farklı geçeçek. Ya Munzur Baba'dan yana olacağız ya da topraklarımızı para, kâr ve sömürü yok edecek. Dersimliler'in sözü şimdi çok...
  7. Nevşehirli_Nafiz

Munzur Dağlarında Gülabioğulları - Brastikli İbrahim Sevindik

MUNZUR DAĞLARINDA GÜLABİOĞULLARI Biz Gülabioğulları olarak yüzlerce yıldır var olmuşuz ve var olduğumuz sürece Munzur Dağları'na yaslanmış, yüksek yaylalarında çadır kurmuş, buz gibi ayranlı çorbasıyla da karnımızı doyurmuşuz. Munzur Dağları'nı yalçın kayalıklarıyla gözümüzde hep dost görmüş, o...
  8. Nevşehirli_Nafiz

Munzur Dağlarında Yüreğim Asıldı - Aysel Kılıç

DOĞAYA, İNSANA, HAYATA SALDIRANLARA KARŞI SESİNİ YÜKSELT MUNZUR ÖZGÜR AKACAK! Suyumuz, toprağımız ve ormanlarımız yok edilmek üzere. Bu yıllar Dersimliler için farklı geçeçek. Ya Munzur Baba'dan yana olacağız ya da topraklarımızı para, kâr ve sömürü yok edecek. Dersimliler'in sözü şimdi çok...
  9. Nevşehirli_Nafiz

Munzur Dağlarında Yüreğim Asıldı - Aysel Kılıç

MUNZUR DAĞLARINDA YÜREĞİM ASILDI Bizim doğduğumuz topraklarda ateşe su dökülmez! Günahtır: Suyun canı acır bu yüzden ateş toprağa gömülür. Biz ağaçları da kutsal biliriz, taşı toprağı da. Ağaçlarımızı yakıyorsunuz ya… Hani meşelerimizi sadece onları yakmıyorsunuz, umutlarımızı yakıyorsunuz mu...
  10. Nevşehirli_Nafiz

Anne Yüreği - Nafiz Yılmaz

ANNE YÜREĞİ Dokuz ay karında Kim gezdirdi Ak sütünü esirgemeden Helaliyle kim verdi Ben uyurdum derin derin O sıcaklığımı hissederdi Anne yüreği taş değil Annem bana muhtaç değil Dün gece yine Gördüm rüyamda Titredim uyandım Terledim bir anda Gözlerim dolu dolu oldu Şişti ağlamaktan Anne...
  11. Nevşehirli_Nafiz

Yiğitliğin Kitabı Mertlikle Yazılır - Nafiz Yılmaz

YİĞİTLİĞİN KİTABI MERTLİKLE YAZILIR Yiğitliğin kitabı mertlikle yazılır Yiğit ölür adı şöhret de kalır Efsaneye döner dillerde dolaşır Yiğitlik gururdadır şana yakışır Hain kelepçeler kolları sıkar Kara zindanlar insanlar boğar İsyanlar patlar özgürlük arar Yiğitliğin kitabı mertçe yazılır...
Yukarı Alt