ben bu işe hevesle başladım 2005 yılında askerde hava değişimi aldığım bir dönem evde nikon marka bir dijital fotograf makinesi eşliğinde verilen adobe photoshop elements 2.0 cdsini bildisayarıma yükledim ve orada resimleri ayıklayıp fon vermeye calısıyordum. hergün bir fotografcıya gidip şu...
@Burak Güzey
@Burak Güzey
şöyle diyeyim isterseniz Burak Bey
ben çelişkilerimin olduğu yerde çelişkim var derim ama burada yine soruyu yanlış anlamış oldugumun farkına vardım..
ben soruyu yanlış anladığım için yanlış cevap vermişim
ben eger grafikerlik sınavı yapılacaksa katılırım neden...
@Burak Güzey
ben şahsen öyle bir konumda olsam katılmazdım
neden?
çünkü ne olursa olsun bir grafiker kendisinin tam grafiker olmadığını bir tasarımcıda tam tasarımcı olmadığını düşünürüm kendi payıma
yani tasarım ve dizayn kişilerin hayal gücü ile sınırlıdır ne kadar hayal edersen et...
@farukcagla
maksadım ne sizi yormak ne de kıyameti koparmak
sizi yormak istemem zira düşüncelerinizi her fırsatta bilmek isterim
kıyametin kopmasını istemem çünkü o andan da korkarım
sınav meselesine gelince eger böyle bir şey olacaksa sonuna kadar destekleyenlerden olurum en azından...
@farukcagla
Bu en son söylediğiniz mantıgıma yattı ağabey bakın ne güzel diyorsunuz "sınava girip belge almak". sınava girip belgeyi almak kolaydır o zaman olur... dediğiniz gibi anlaşacağız ama bana göre yıllar sürmeyecek ağabey
saygılarımla
Sen yine diploma şart değil de. Ama ben aynı görüşte değilim.
Şimdi bir soru sorayım; cin kimi çarpıyor görelim;
Diploma şart değilse; kimin çırak, kimin kalfa, kimin usta grafiker olduğuna kim karar verecek?
Sen mi?
Müşteri mi?
Patron mu?
Kim?
Gözlerinden öperim.
sevgili Faruk...
@farukcagla
Sevgili Faruk Çağla Ağabey
yazdığım cümleyi defalarca okumama rağmen yanlış yazdığımı şimdi fark ettim ben 2 3 aylık kursların verdiği program bilgisinden sonra kendisine grafiker diyenlerin bu birliğe giremeyeceğini ama piyasada yaptıgı işlerle daha sonra girebileceğini söylemek...
@acemi
esinlenmene bişi diyemem sonucta esinlenindikçe kendi fikrini hayal gücünü geliştirirsin fakat kopya olmaz
hırsızlık yaparak doğru yola kim gelebilir ki ;)
sevgili Faruk Çağla ağabey;
yazdıklarınızı okudum gercekten uzun ama yazılması gerektigi gibi yazmıssınız..
bırakın size veya bir başkasına vaaz veriyorsun desinler emin olun bunu diyenlerden daha cok bıkmadan bu yazıyıo okuyanlar vardır. yoksa "milletin ağzı torba değil ki".
BDG'yi Almanyada...
@farukcagla
Faruk Ağabey yazınızı okudum çogunlukla katıldığım bir yazı bir kaç yerde katılmadım ama onlarda konuyla alakalı değil yani onların yazılacagı baslık burası değil ama şunu diyebilirim ki sizin fikirlerinizle çatıştığım nokta (anlamadığım yada anlayamadığım nokta ) usta grafiker ile...
@farukcagla
haklısınız sonuna kadar haklısnız. size katılıyorum ve hatta destekliyorum...
ama şu konununda altını Çiziyorum bu sitede anlatılan grafik videolarınında paylaşılan bilgilerinde bunda etkisi var o yüzden bu siteyide protesto etmeliyiz....
bakın faruk bey bu iş bazı insanlar için...
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler.
Kim Bilir Belkide Abdurrahman Çelebinin eksikliğindendir belkide
Ben Sizin bu Katılmıyorum ama size sonsuz saygı duyuyorum
Faruk Bey Realist OLmak gerekirse sizn bu hayaliniz çok zor... kimse ne ben grafiker değilim der (kendine dahi söyleyemez) nede ben kopyacıyım falan der...
Ben size karşı değilim dediğim gibi usta bir grafikerde değilim ama bu yazdıklarınıza ve düşüncelerinize katılmayanların çoğunlukta...
benim merak ettiğim şey şudur,
grafiker veya mac ve pc operatörleri bunlar eğitimli olmak zorundamıdır?
illa bu işin okulunu okumak zorundamıdırlar?
bu işin mekteplisi olcakta alaylısı olamaycakmı?
hedef grafiker yetiştirmek mi yoksa operatör mü yetiştirmek?
Amaç alaylı grafikerleri imha etmek...
Şekli değiştiremiyoruz ama renklerde oynama yapabiliriz müşterinin begendiği tarz bu...
@Buse Türüdü
amaç birazda dikkat çekmek içindi buse hanım :)
isteyerek ve bileek yaptım burada insanlar nargileyi fazla kullanmazlar o kısımda özellikle dikat cekiyor bakın mesela sizin dikkatinizi...
@Hakan Dağdeviren
mütavazi oluşun saygımı bir kat daha arttırdı ağabey :D
bende yaptıgım işleri bu foroumdan ögrendiklerimle yapıyorum zaten buradaki bilgiler olmasa yapamazdım uzun süredir takip ettiğim bir forum ama üyeliğim yeni :))
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.