Arama sonuçları

1. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@musss Sayın Muss; 1-Ben size madde madde yazıyorum, cevapları karambole getirmeyin diye maddeler halinde sorular soruyorum. Ama siz maddeler halinde cevap vermeyi ya bilmiyorsunuz, ya işinize gelmiyor ve karambolden üstelik ofsayttan gol atmaya çalışıyorsunuz. Niye sorularıma düzenli maddeler...
  2. farukcagla

TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ

Değerli Meslektaşım MELİH YONGACI arkadaşımın çok beğendiğim bir YAZISINI buraya alıntı olarak alıyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Bakınız 2 AYDA GRAFİKER YETİŞTİREN DERSANELER ve onlardan yetişip kendilerini TASARIMCI ZANNEDENLER için NE DİYOR? Melih Yongacı da KÜLTÜR'e çok önem veriyor...
  3. farukcagla

Gmb kurucu üye olmak isteyenlere duyuru

@st_anger_turk Eşiniz avukat ise bize orada veya burada yardımcı olabilir. Bazı sorularıma cevap verebilirseniz sevineceğim, 1-Eşiniz nerede avukat, hangi ülkede ve hangi şehirde? 2-Türkçeyi rahat okuyup yazabiliyor mu? 3-Yaşadığınız ülkede Grafikerler Meslek Birliği gibi kurumlar veya...
  4. farukcagla

Bir minibüs nasıl giydirildi?

@şahrud Rica ederim. Bildiklerimizi mezara götürmeyelim istiyoruz. En çok istediğim, maddi gelir bir tarafa, mac operatörlerine tasarım dersleri vererek onlara dersanelerin veremediğini vermek. Kurslar program kullanıcısı yetiştiriyor ama tasarımcı yetiştiremiyor. Tasarım eğitimi...
  5. farukcagla

@grafiker.iso Valla Konya'daki reklam ajanslarını inceledim. 5 grafikerleri varsa 4 tanesi Selçuk Ünv. grafik dalı mezunu, bir tanesi de genç bir çırak, o da mac operatörü. Yani bence olması gereken bu. Konya'ya gidip yerleşmeyi istiyorum bazen. Eski Cağaloğlu ve Bab-ı ali yöntemine...
  6. farukcagla

@şahrud Eh işte, bunlar eğitimsiz grafiker(grafiker eğitimsiz olur mu?)lerin yaptıklarıdır diyorum, eğitim şart mıdır, önemli olan yetenektir diyorlar. Ne diyeceğimi ben de şaşırdım. Grafiğe yeteneği olmak ne demek bunu da anlayabilmiş değilim. Mühendisliğe yeteneği olan bir genç, onun okuluna...
  7. farukcagla

TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ 1-Billboardlar 50 km ile giden araç içindekilerin okuması, bakması ve mesajları algılaması için tasarlanmış olmaları gereken afişlerdir. 2-Türkiyede yaya olarak yürüyen ve durup okuyabilen kişiler için tasarlanan afişler gibi, veya ele alınıp...
  8. farukcagla

@Cengiz Ünal Sayın Cengiz Ünal; 1-Elbette yetenekli olup, diplomasız olup, diplomalılara taş çıkartan grafikerler vardır. 2-Elbette yeteneksiz olup, diplomalı olup grafiker demeye bin şahit isteyen kişiler de vardır. 3-AMA YETENEKLİ OLANLARIN DİPLOMALI OLUP DA MÜKEMMEL GRAFİKER...
  9. farukcagla

SIRKETİMİZE 2 TON UN, 3 TON YAG, YARIM TON SEKER, IKI ADET ZENCI KOLE ve BIR ADET DE GRAFIKER ALINACAKTIR ! Ne demiştik, grafikerlerin değeri yok demiştik. Alırsın taksi plakasını, tutarsın soförü, oturtursun arabaya… Tıkır tıkır çalışır sen de para kazanırsın. Alırsın 4 renkli Komoriyi...
  10. farukcagla

@musss 1-Siz her parası olan matbaacı olur reklamcı olur demediniz mi? Bu satırlar sizin; "Matbaacı reklamcının işini çalmaz, yazımda da belirttiğim gibi matbaacı istediği takdirde gerekli finansal güce sahipse, iyi bir tasarım departmanı varsa zaten ajanslara iş bırakmaz" 2-Matbaacı İSTERSE...
  11. farukcagla

@musss Sihirli madde 9uncu madde. Kilit de anahtar da bu maddede. Berber olmadan berber dükkanı açamıyorsun. Ehliyet olmadan araba kullanamıyorsun. Peki 2 ayda grafiker yetiştiren kurslardan çıkan adam grafiker mi oluyor? Her parası olan sığır tüccarı 4 renkli Komori alırsa bu adam şimdi...
  12. farukcagla

@şahrud Size uygun zamanımda cevap yazacağım ama şimdilik şu aşağıdaki yazımı okuyunuz. Sorularınıza kısmen cevap bulacaksınız: GRAFİK TASARIMDA USTA ve ÇIRAK İLİŞKİSİ veya SERBEST PİYASA 1- Grafik tasarım konusunda kimin usta, kimin çırak, kimin kalfa olduğu belli değildir, her şey iç içe...
  13. farukcagla

@musss 1-Elbette bütün matbaacılar bir değildir, bir sepet meyvede çürüğü de vardır, biz genel durumun tablosuınu çizdik, istisnalar kaideyi bozmaz. 2-Cevap verilmesi gereken ana soru şudur; Matbaacı Grafik Tasarım Yapmalı mıdır? Reklamcıyım, tasarımcıyım diye ortaya çıkmalı mıdır?Yoksa...
  14. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

FOTOĞRAF ÇEKERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ Broşür, katalog yaptıracak kişiler fotoğraf çekim işini ya profesyonel reklam fotoğrafçılarına, ya da tasarımı yapacak grafik tasarımcılarının denetim ve kontrolüne bırakmalıdırlar. Dijital fotoğraf makinelerinin çoğalmasıyla birlikte bilen bilmeyen...
  15. farukcagla

Son tasarıma adım adım nasıl ulaşıldı?

Tek bir avokadan çok avakodolu kompozisyon nasıl yapıldı? Tasarımcılık sadece bir fotoğraf bulup onun yanına yazıyı yerleştirmek midir, yoksa resim bilgisiyle, ışık-gölge ve hacim bilgisiyle, bir resimden daha kapsamlı bir resim üreterek onu yazıyla bütünleştirerek her şeyiyle sıfırdan...
  16. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

GRAFİK TASARIMDA USTA ve ÇIRAK İLİŞKİSİ veya SERBEST PİYASA 1- Grafik tasarım konusunda kimin usta, kimin çırak, kimin kalfa olduğu belli değildir, her şey iç içe geçmiştir. Bu durum ucuz emek arayan patronların işine yaramaktadır. Reklam verenin kültürsüzlüğü de bunu körüklemektedir...
  17. farukcagla

MATBAA DA GRAFIKER, INSAN MI MAKINE MI? Matbaa patronları son yıllarda sureklı borclanarak 4 renklı , 5 renklı ofset baskı makınaları almakta ve ınsana degıl gelısen teknolojıye yatırım adına makınaya yatırım yapmaktalar... Aynı patronlar bılgısayarda grafık ıscılıgını el...
  18. farukcagla

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

@by_poi Evet mesaj olacak ve mesaja biçim vermek olacak. Bu iki kavramdan yola çıkılarak daha kapsamlı tanımlar yapılabilir.
  19. farukcagla

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

@eminecik Bilgi ve Kültür kelimelerini kullandığınız için kutluyorum. Grafik bir kültürdür.Kültürlü insanların kültürlü insanlar için yaptığı sanattır, gerisi zenaattır.Kültürlü grafik ile kültürsüz grafik hemen ayrılır.
Yukarı Alt