fogbird
Üye
- Tepki
- 1
Konuya diğer başlık altında yorum yazacaktım konu kitlenmiş.
Kısa bir görüş eklemek isterim.
1 mayıs siyasi bir kavram değildir. Dolayısıyla bu konu ile yazılan ve yazılacakların "siyasi" çerçevede algılanması Türkiye'ye özgü bir durumdur.
Ayrım yapılmadan bütün çalışanların katıldığı bir şenliktir. Ülkemizde maalesef bir siyasi eğilime maledilmiştir.
1 Mayıs'a gitmek, kutlamak ayıp, gereksiz ve yakışık almayan bir davranış şekli olarak empoze edilmiştir. Önce bunu görmek gerekir.
Bugün beni dumur eden Çarşı grubunun pankartlarla Taksim'e girişiydi.
Git gide bir sivil toplum hareketine dönüşen bu futbol taraftarlarından alacağımız bir ders var.
Bugün taksim'de neden sanatçılar yoktu?
Grafikerler, ressamlar, fotoğrafçılar...
Neden yoktu?
Önce bu sorunun cevabını verebilirsek, bir çok sorunu aşmış oluruz.
Yoksa ülkenin gelişimi açısından tatil günlerinin çokluğu bana göre engel değildir.
Bu tartışılabilir..
Bana göre yanlış olan bu açıdan bakılırsa; çok küçük bir hatırlatma yapmak isterim: Ramazan bayramı bütün dünya müslümanları tarafından 2 gün olarak kutlanırken bizde neden 3 gündür?
Dini bayramların yıllık toplam 8 gün tatil potansiyeli varken,
Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan ve 1 Mayıs'ın toplam 3 gün ile nasıl bir işgücü kaybı yarattığını anlayabilmiş değilim.
Üstelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü bütün işyerlerinin yasal olarak kapalı olması zorunluluğu olmasına karşın bunu kimse takmamaktadır.
..
Kısaca konu bu değildir.
Görüleceği gibi çok ilgisiz taraflara doğru gider.
Bunu polemik açmak için yazmadım.
Sadece 1 Mayıs'ın bir siyasi kavram olmadığını anlatmak istedim.
Devam edebilecek yorumlarda, lütfen yukarıda sorduğum soru üzerinden gitmeye özen gösterelim.
Grafikerler 1 Mayıs'ta neden yoktu?
Hepinizin emek bayramı kutlu olsun.
Naci Yavuz
Kısa bir görüş eklemek isterim.
1 mayıs siyasi bir kavram değildir. Dolayısıyla bu konu ile yazılan ve yazılacakların "siyasi" çerçevede algılanması Türkiye'ye özgü bir durumdur.
Ayrım yapılmadan bütün çalışanların katıldığı bir şenliktir. Ülkemizde maalesef bir siyasi eğilime maledilmiştir.
1 Mayıs'a gitmek, kutlamak ayıp, gereksiz ve yakışık almayan bir davranış şekli olarak empoze edilmiştir. Önce bunu görmek gerekir.
Bugün beni dumur eden Çarşı grubunun pankartlarla Taksim'e girişiydi.
Git gide bir sivil toplum hareketine dönüşen bu futbol taraftarlarından alacağımız bir ders var.
Bugün taksim'de neden sanatçılar yoktu?
Grafikerler, ressamlar, fotoğrafçılar...
Neden yoktu?
Önce bu sorunun cevabını verebilirsek, bir çok sorunu aşmış oluruz.
Yoksa ülkenin gelişimi açısından tatil günlerinin çokluğu bana göre engel değildir.
Bu tartışılabilir..
Bana göre yanlış olan bu açıdan bakılırsa; çok küçük bir hatırlatma yapmak isterim: Ramazan bayramı bütün dünya müslümanları tarafından 2 gün olarak kutlanırken bizde neden 3 gündür?
Dini bayramların yıllık toplam 8 gün tatil potansiyeli varken,
Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan ve 1 Mayıs'ın toplam 3 gün ile nasıl bir işgücü kaybı yarattığını anlayabilmiş değilim.
Üstelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü bütün işyerlerinin yasal olarak kapalı olması zorunluluğu olmasına karşın bunu kimse takmamaktadır.
..
Kısaca konu bu değildir.
Görüleceği gibi çok ilgisiz taraflara doğru gider.
Bunu polemik açmak için yazmadım.
Sadece 1 Mayıs'ın bir siyasi kavram olmadığını anlatmak istedim.
Devam edebilecek yorumlarda, lütfen yukarıda sorduğum soru üzerinden gitmeye özen gösterelim.
Grafikerler 1 Mayıs'ta neden yoktu?
Hepinizin emek bayramı kutlu olsun.
Naci Yavuz