Ebru, seni test kitapları hazırlamak için InDesign öğrenmeye karar vermiş, çalışkan, azimli bir arkadaş olarak tanıdık; meğer ne cevherler varmış sende, hemi de geçen yıldan beri, bilmiyormuşuz! Bu "regdizayn" nedir, kuzum? Sizin mi, senin mi? Web tasarım yaptığı anlaşılıyor ama test kitapları hazırlamak, sonra bunlar, neyin nesi? Tabi, şimdi konu dağıldı, bunlar değildi yazmak-sormak istediklerim.
Bu iki çalışmada ilk gözüme çarpan: Bir beğenin var senin! Bu çok açık. İlkindeki kompozisyon bence kötü, ama ilginç bir şekilde, kafes (çizgileri), mutlu yıllardaki yazıtipi ile 2013'deki yazıtipi birbirleriyle uyumlu. Tek bir öğede, tek bir kere kırmızı kullanma hakkın olduğunu varsayarak, bi daha yapmaya kalkışsan, kompozisyonda bi düzelme meydana gelir miydi, diye düşünüyorum.
İkincisini ben son derece başarılı buldum. Özellikle renk uyumlar ile sözbulutlarında kullanılan yazıtiplerini. Tek kusuru: Alttaki iletişim yazısındaki yazıtipi, Comic Sans mı o öyle? Sen, sen ol, Comic Sans'ı hiç kullanma. Ayrıca biraz sağa yanaşık olması da biraz sorunlu gibi geldi bana.