Herkese merhaba 3D max öğrenen bir 7 yıllık grafiker olarak bende bir iki bişeyler söyleme gereği duyuyorum.
3D max gerçekten ileriye dönük yapılacak en iyi program yanlız sadece iş max ile bitmiyor.
Eğer hobi olarak öğrenmek isterseniz biraz kendinizi zorlanamınız lazım lakin internette bir sürü ders ve çalışma bulursunuz. Tek uyarım max kullandıktan sonra diğer kullandığımız bütün porgramlar çok basit gelebilir gözünüze
zaten temel olarak öğrendğiniz zaman hazırladığınız bir logoyu ve ya kurumsal kimliği müşteriye gayet güzel bir sunum şeklinde sunabilirsiniz.
Eğer mimari olarak düşünüyorsanız Autocad ve mimari bilginizin olması şart. Bu kısım biraz zordur. Öğrenme aşamasında en az bir oda ya da bir ev modelleyin bilgi açısından faydalı olur.
Yok eğer mimari değil animasyon istiyorum derseniz maxin asıl kaymağı yani para getiren tarafıyla tanışırsınız. (internetten pantural diye arattırın görün bakın max neler yapıor
)
Tabi bu kısım ayrı bir dünya. Diyelim animasyonuda yediniz yuttunuz. İş onlada kalmas sıra diğer programlara gelir grafiker olduğunuz için photoshopu saymıyorum ama after effect gibi video edit programlarından en az birini bilmeniz lazım.
Hadi maxi bitirdiniz sakın öğrenmekten bıkmayın devam edin mesela geleceğin organik modelleme programıyla tanışın Zbrush (alternaitfi mudbox)
Ama şunu unutmayın 3. boyuta dalarsanız bir daha çıkamassınız
Benim naçizane görüşlerim ve fikirlerim bu yönde 5 aydır max kullanıyorum ve öğrenmediğim her yıl için kendime yanıyorum.
Herkese kolay gelsin