Adobe InDesign CS4 Yardım

Kayaex

Üye
Kayıt
14 Eylül 2009
Mesaj
2
Tepki
0


selam arkadaslar.
Adobe InDesign CS4 te bu sekli vermek istiyorum kullancagim image lerde.daire icine aldigim yer tam olarak anlatmaya ccalistigim sey.
bu tur style ve sekillerin bir ozel paketi ve kurulumu varmidir,varsa nerden temin edebilirim,sayet bir arkadasta varsa paylasabilirmi,
bunu nasil yapabilirim bir bilgisi olan varmi bana yardim ederseniz cok sevinirim.

simdiden tsk ederim kolay gelsin
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
o kadar zor birsey degil aslinda ancak bu tur cizimler icin illustratoru oneririm, daha sonra illustratorden indesigna kolayca aktarim yapabilirsin, fontun adi zaten belli handel, geriye ustune kare cizip transparency vermek kaliyo,
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Arkadaşım yukarda bahsettiğin çizimi Corel'de yapmak beş dakika sürmez. Neden Indesign veya Illustratör gibi vakit kaybettiren programlarla uğraşıyosunuz anlayamıyorum! Tabi özel bir nedenin yoksa. Kolay gelsin.
 

nikopol

Üye
Kayıt
21 Eylül 2009
Mesaj
1
Tepki
0
@hastam
teşekürler kim karışabilirki :)
teşekürler belkide paint ile yapmak ister ? teşekürler
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Grafik tasarımda program kullanımı ancak tercih nedeni olabilir. Bunun dışında Adobe'nin ürettiği Illustrator ve Indesign programlarında çalışmanın zaman kaybı olduğunu ancak o programları iyi derecede kullanmasını bilen bir kişi söyleyebilir. Sanırım arkadaş bu programları kullanmasını iyi biliyor ve bu tanımlamayı yapıyor.

Bunun dışında örneklediğiniz grafik öge vektörel herhangi bir programda kolay bir şekilde çizilebilir. Hatta bu üst bant ve içerisindeki siyah bantı Indesign programında oluşturmak en fazla 3 saniyenizi alır.

Tools menüsünden seçeceğiniz Rectangle Tool (M) aleti ile istediğiniz ölçüde çerçeveyi açıp, PathFinder paletindeki " Convert Shape " bölümünde bulunan tanımlı köşe eğrilerinden herhangi birisini seçip ilgili bantın köşelerini eğebilirsiniz.

Eğer tanımlı köşe eğiminin istediğiniz şekilde olmadığına karar verirseniz o zaman bu eğime manuel olarak Object > Corner Options... bölümünden Effect ve Size bölümünde gerekli ayarlamaları yaparak düşündüğünüz biçime dönüştürebilirsiniz.

Kolunuzdaki saatten ya da bilgisayarınızdaki saatten süre tutun bakalım bu ögeyi oluşturmak kaç saniyenizi alacak...

Saygılar...
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Sayın Melih bey
Yukarıda anlattığınız olayı Corel ile sadece dört tıklamayla yapıyoruz.
Bilgi ve birikimlerinizi yine bizlerle paylaşmanız dileğimle kolay gelsin.
Saygılar.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Sayın hastam,

Ne güzel. Siz Corel programında yapın, başkası Indesign, Illustrator veya FreeHand programında yapsın bunda bir şey yok. Kişinin alışkanlığı hangi programı kullanmaya yatkınsa onu tercih etmesi kadar doğal ne olabilir. Öyle değil mi..? Yalnız lütfen programların sahip olduğu becerileri küçümsemeyelim.

Saygılar...
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Sayın Melih bey,
Tabiki tercih meselesi tüm samimiyetimle katılıyorum bu cümlenize.
Kurşun harflerden, rapidolardan, klişelerden, letrasetlerden gelen bir emekçi olarak bu programları küçümsemek ne haddime! Onlara sonsuz müteşekkirim. Tipo devrinde çektiğimiz eziyetleri unutmak mümkün değil. O devirlerin Type Styler'i, Ready Set Go, Mac Paint'leri, Design Stüdyoları vs. bu şimdiki gelişmiş dev programların ataları yani,
onlar bize derin bir nefes aldırdılar. Tabi Illustrator ve Freehand gibi emektarları da unutmak olmaz.
Saygılarımla.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Sayın hastam,

Rica ederim. Anlatmak istediğim aslında şu. Aslolan bir grafik tasarımcının ortaya çıkartacağı tasarım ögesini öncelikle düşüncesinde oluşturmasıdır. Sonraki aşama bu düşüncenin günümüzde bilgisayar üzerinde koşan programlar yardımıyla layout ( taslak ) ve sonrasında ise artwork ( orijinal ) olarak gerçekleşebilmesidir.

Bu anlamda günlük yaşamımızda bize yardımcı olmak üzere üretilen ve emrimize amade bir şekilde bilgisayarımızda yüklü olan her programın bize yeri geldiğinde gerekli olabileceği gerçeğini de göz önünde bulundurmamız çalışma serbestliği ve hareket özgürlüğümüz açısından önemi bir etmendir.

Bilgisayar öncesi ( pre-computer ) çalışma koşullarında bize gerekli olan her türlü alet ne yazık ki bugün geçerliliğini yitirme noktasına geldi. Dünyaca ünlü illüstratörlerin bundan yıllar öncesinden başlayarak bu güne gelinceye kadar ürettikleri illüstrasyon çalışmalarını bilgisayar ortamında adına Illustrator denen program üzerinde hazırladıkları düşünüldüğünde ve grafik sanatını kendisine meslek edinmiş tasarımcıların photoshop programı üzerinde sanatsal çalışmalarını üretir hale geldiği bir dönemde pazara sunulmuş bu programların yeri geldiğinde bize en yararlı bir şekilde kullanılacak olmasında herhangi bir sakınca göremiyorum. Aksine yararının büyük olduğunu da kimsenin inkar etmediğini farkındayım.

Örnek vermek gerekirse;

Photoshop programında saçları uzun ve dağınık olan bir insan fotoğrafını sağlıklı ve hızlı bir şekilde dekupe etmenin yöntemini yine bize photoshop programı " Extract " özelliğini kullanarak yardımcı oluyor. Herhangi bir ürün fotoğrafını dekupe edip başka bir çalışma alanına taşıdığımızda, dekupe edilmiş bu ürünün ( Packshot ) bulunduğu bu yeni alana sonradan taşındığı izlenimini yaratmamak için bu ögeye Layer > Matting> Defringe uyguladığımızda ortaya çıkan doğallaştırma ve uyumlaştırma etkisini ( özellikle dekupe nedeniyle oluşan kontör sertliklerinin yumuşatılması ) bize yine bu bilindik photoshop programı sağlıyor.

Şimdi bunları ve buna benzer pek çok yöntemi bilmeden ( bu sözüm size değil genele yöneliktir ) ortaya çıkıp bir konu hakkında düşünce ortaya atmak pek mantıklı olmuyor. Neyse.

Sonuç olarak, günümüzde eğer bilgisayar destekli grafik tasarım dünyada yaygın olarak kullanılıyorsa bunu bizim de aynı yaygınlıkta benimsememiz ve çalışma ortamımıza uyarlamamız gerekiyor. Kullanım alanındaki yöntemlerin neler olabileceği ise kullanıcının kişisel keyfiyetidir. Buna kimse karışamaz. Bazı kişiler Corel kullanır, bazı kişiler Illustrator kullanır, bazı kişiler başka programları tercih eder gibi.

Önemli olan teknolojinin ipinin ucunu kaçırmamaktır... Gerisi laf-ı güzeftan ibarettir...

Saygılar...
 

hastam

Üye
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
92
Tepki
0
Sayın Melih bey,

Tabiki doğru söze ne denir. Gayet yerinde yazmışsınız. Herkesin kendi tercihi tabiki. İlk satırlarda söylediğiniz gibi önce olayı beyinde tasarlayıp hangi program ile neticeye gidilebilineceğini tespit etmek olayın aslı bu. Ben de arkadaşa bu tip vektörel basit çalışmalarda Corel ile en zahmetsiz, en kısa zamanda sonuca gidebileceğini önermiştim.
Şüphesiz bu meslekte kullandığımız bu programların hepsine iyi derecede hakimim ki, yukardaki olayın Corel ile daha kısa yoldan çözüleceği önerisinde bulundum.
Sanırım ifademin zayıflığından olsa gerek diğer programların gereği yok gibi anlaşıldım.
Neyse kısaca, herkes istediğini kullanacak tabiki. "Her yiğidin yoğurt yemesi farklı".

Aklıma gelmişken, peki Microsoft Word ile gazete sayfa mizanpajı yapan meslektaş duydunumuz mu? Evet benim öyle bir arkadaşım vardı. Hala da (bugün bile) kendi matbaalarında kendi yerel gazetelerini World ile çıkarıyorlar. Ne desek ne etsek başka bir programa yönlendiremedik. Yani şüphesiz tercih meselesi.

Tüm çalışmalarınız başarıyla sonuçlanması dileğimle kolay gelsin.
 
Yukarı Alt