AFİŞ & WALLPAPER Çalışmalarım

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Yusuf Alper
Afiş Türkçe Wallpaper neden ingilizce?

Tepki
10
@Erkan_Nehir

Ben de sana senin sorunun benzeri Emsali ile cevap vereyim kardeş :) İsminin Altında GRAFİKER-RESSAM yazıyor..RESSAM Türkçe GRAFİKER neden İngilizce :) .Artık onun yerine Tasarımcı mı dersin, Çizer mi dersin vb Türkçe karşılığını kullansan ya :)

Gördüğün gibi bazı şeyler dilimize teknik terim olarak da başka şekillerde de dilimize yerleşmiş..Yani bana doğru bir şeyi hatırlatırken Kendi İsminin altındaki İngilizce Grafiker (Graphicer) ifadesini görmüyorsun kıymetli kardeşim..

Ben işi espiriye vurdum sakın alınmayasın..Sağol duyarlılığın ve uyarın için ama neden yaptığım çalışmalar hakkında yapıcı eleştirilerinizi sunmuyor paylaşmıyorsunuz ? Wallpaper ifadesini yönetim olarak Duvar kağıdı yapabilirsiniz.

NOT: WALLPAPER ifadesini lütfedip DUVAR KAĞIDI olarak değiştirebilirsiniz..Eğer bir sakıncası var ise..

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@Yusuf Alper
*1: Grafiker kelimesi Türkçe sözlüğünde vardır. Ve Türkçede kullanılmaktadır. Dolayısı ile Türkçenin içindedir.... Wallpaper kelimesi Türkçe sözlüğünde yoktur....
*2: Graphicer diye bir kelime ingilizcede yoktur. Hatta böyle bir kelime bile yoktur. Nereden buldunuz bu kelimeyi hayret doğrusu. (Sanırım düz bir mantık yürüttünüz...) Graphic Designer vardır ingilizcede. Bir konu hakkında birşey ileri sürmeden önce biraz araştırma yapmakta fayda vardır...
*3: Alınacak bir durum yok ortada gördüğün gibi..
Her iki kelime de ingilizce olsa idi daha normal bir durum olurdu.
Sadece tuhaf olan biri İngilizce biri Türkçe olması...
Merak ettiğim durum bu. Hemen saldırıya geçmeye gerek yok. :)

Tepki
10
Kardeş haklı olduğunu belirttim zaten..Maalesef Türkçe konuşmlarda vb yabancı kelimeler o kadar çok yer etti ki en başta tv isimleri, dükkan, mağaza isimleri .. Zaten Wallpaper ifadesini değiştirebilirsin Duvar Kağıdı yazabilirsin dedim. Ama bütün Forumlarda % 90 Wallpaper diye bölüm var Duvar Kağıdı yazan çok çok az... Ayrıca Çalışmalar hakkında da yapıcı eleştiride bulunsa idin daha güzel olur istifade ederdim.. Saldırıya niye geçeyim.. Grafiker graph dan gelme değil mi netice de yabancı dilden geçme.. Mesela Ressam nasıl Türkçe ise yerine yabancı bir kelime kullanılmıyor ise Grafiker ifadesinin de Türkçesi kullanilebilir artık hangisi uygun ise o kullanılabilirdi.. Ayrıca diyorsun ki "Graphicer" diye bir şey yok sen uydurup yakıştırmışsın :) Vallahi kardeş graphicer - Google'da Ara buyur bak Google amca öyle demiyor hemde bolca Graphicer kelimesini görebilirsin.. Linkteki listeye bakarsan bolca var..Ve kullanılıyor..

Biliyorum seninde amacın kırıcı olmak değil lakin benim de hiç değil..Yanlış anlama oldu ise hakkını helal et..

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@Yusuf Alper
Sanırım beni yanlış anladınız. Ben Wallpaper kelimesini neden kullandınız demedim. Ben de kullanıyorum. Sadece Afiş Türkçe fakat Wallpaper neden ingilizce o dikkatimi çekti. Biri Türkçe biri ingilizce. Olay sadece bu.
Ayrıca Graphicer kelimesini birkaç Türk arkadaşımız kullandı diye bölyle bir kelimenin var olduğu anlamına gelmez. Graphicer diye bir kelime İngilizcede yoktur. istediğiniz sözlüğe bakabilirsiniz. Google da her bulduğunuz doğrudur diye bir kaidede yoktur. Google bir arama motorudur sözlük değil. Motorsiklet de vardır google da. Fakat doğrusu motosiklettir. Birşeyi google da bulmanız onun doğru olduğu anlamına gelmez. Graphic-Graphic Designer vardır.
Grafiker zaten bir Türkçe kelimedir. Kökü yabancı olsa dahi Türkçe sözlüğümüzde mevcuttur. Türkçesini bulmaya gerek yok. Graphicer diye birşey hiçbir sözlükte yoktur.
İyi forumlar dilerim.

cihan44

Üye
Tepki
0
geri getirilemeyecek değerli şeylerin başında zaman gelir...bu saçmalığa çok fazla zaman ve emek harcamışşsın.yanlış anlama saçmalık çalışmaların değil konuların

Tepki
10
@cihan44

Yahu arkadaş hiç mi pozitif eleştiri yapamazsınız da kalkıp yok konusu saçma imiş yok bilmem ne imiş..Yahu bu benim keyfim ve zevkim..Sizin keyfiniz başka , zevkiniz başka , anlayışınız başka ise ben ne yapayım..Sizin gibi arkadaşların siparişi üzere çalışma yapmıyorum ben..Saçma dedğin çalışmalar sayesinde Photoshop bilgilerimi deneyimlerimi geliştirdim.. SANA NE KONUSUNDAN , SANA NE İÇERİĞİNDEN, SANA NE BENİM NASIL ZAMAN HARCADIĞIMDAN.. İdeolojik mi yaklaşıyorsunuz ne yapıyorsunuZ anlamadım..HER ŞEYİ TEK-TİPLEŞTİRMEK İSTİYORSUNUZ..Sizin düşünceniz, zevkiniz, bakış açınızdan gayri düşünceleri, zevkleri, bakışaçısını yok saymaya tek tipleştirmeye zorlamaya ne hakkınız var..

Eleştiri yapacaksanız pozitif eleştiri yapın milletin anlayışına zevkine karışmayın.. BEN O SAÇMA DEDİĞİN ÇALIŞMALARIN HEPSİNİ SEVİYORUM..ONLAR SAYESİNDE PHOTOSHOP DENEYİMİM GELİŞTİ..BİR ÇOK FORUMA EKLEDİM EPEY TAKDİR EDENİ VAR ,TEŞEKKÜR EDENİ VAR,, SİZ BEĞENMEK ZORUNDA DEĞİLSİZNİZ TABİ (!!!)

Tepki
10

BU İKİSİ ORJİNAL AFİŞLER..AŞAĞIDAKİLER DE BENİM KENDİ ÇALIŞMALARIM..

========================================

BUNLAR İSE BENİM KENDİ ÇALIŞMALARIM..

Yukarı Alt