Amatör Çalışmalarım

Fulyam

Üye
Tepki
16
Merhabalar ..
Ben geçen sene 1 ay halk eğitim kursuna gitmiştim. Orda sadece photoshop dan biras öğrettiler. Kurs aslında 2,5 aydı ama hoca değişti ,birkaç hafta gidilmedi bilgisayarlarda iyi değildi. Bir ay gittğim kurstan photoshopu biraz öğrendim. Aşağıdaki çalışmaları yaptım. Sonra bıraktım calışmaları ... Fakat birkaç gün önce siteyi gözden geçirdim.. Gayet ciddi yorumlar yapılıyor. Bu da benim istediğim br şey aslında. Kurs hocası sadece herkeze güzel derdi olsun yada olmasın... Bana bu yeterli olmadığı için bir daha da yapmadım hiç çalışma...
Gerçekten yeteneğimin olup olmadığını bilmek istiyorum ... Sizlerin yorumlarınızı istiyorum.. Çünkü eğer gerçekten yeteneğim varsa kurslara veya kendimi geliştirerek bir zamanlar zevk aldığım calışmalra devam edebilirim...

Bu aşağıdaki calışmayı başka bir prgramda yaptım. Resimler vektörel resiimlerdi.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
merhaba;
ben sadece en alttaki çalışman için yorum yapmak istiyorum
çünkü piyasada en çok işine yarayacak olan bu çalışma
tipografi anlamında kendini geliştirmen lazım
nedir bu tipografi dersen kısaca tanımı yazıları tek bir formda kullanmak yerine şekilden şekile sokmak
şimdi alttaki çalışma için ne yapabilirsin onları sayayım
yönünüzü mü bulamıyorsunuz (kalın bir karakter ile yapılabilir sonuna büyükçe bir soru işareti konulabilir)
pusulaya ihtiyacınız yok (ince bir karakterle az belirgin bir şekilde yazılabilir)
bu tip çalışmalarda arial tarzı fontlar değilde futura tarzı karakterler daha şık görünür
ya da çok estetik bir tırnaklı karakter bulabilirsin kendin için
renkler ve verdikleri mesajlar ilgili bir ön araştırma yapabilir, siyah yerine alternatifler bulabilirsin
bol bol deneme yap bize sun çalışmalarını kolay gelsin

Fulyam

Üye
Tepki
16
Teşekkürler Hakan Güler... 1 sene öncesi yaptığım çalışmalar şimdi yapamam belki unuttum çünkü : )

Bir de gerçekten yeteneğim var mı bunu söyleyecek bir sürü arkadaş var ama hiç cevap yok (arkadaşlar gerçekten söyleyin üzülmem kırılmam merak etmeyin.. )
Yeteneğim yoksa boşa zaman kaybetmiyim. Tasarım yeteneği çok önemli çünkü ...

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba sevgili Fulya,
Öncelikle yetenekli olup olmadığını buradan bir kaç resimden anlamak ve evet sen yeteneklisin demek, sana haksızlık olur. Hayır, yeteneksizsin demek, mesleğe haksızlık olur.

Şu durumda yapman gerekenler konusunda bir kaç tavsiyede bulunmak isterim, fakat bu konuda senden duymak sitediğim cevaplarda olacak elbet.
Sonrasında, neler yapabilirsin, neler yapmalısın ve neleri nasıl yaparsan hedefine ulaşırsın, onları da konuşuruz zamanımız oldukça.

1- Bu mesleği seviyor musun?
2- Bu mesleği neden yapmak istiyorsun?
3- Bu mesleği yaptığın takdirde, beklentilerin ve hedeflerin nedir?

Sen bu sorulara içtenlikle yanıtlar ver, ben de sana bu konuda yardımcı olmaya çalışayım, bu arada küçük bir hatırlatma, her soruya cevap vermeden önce, gözlerini kapat ve sessiz bir ortamda tek tek cevapla, gözlerini açtığın zaman verdiğin cevaplar bakalım neler olacak...

Kolay gelsin...

Tepki
74
Fulya Hanım merhaba,

Mesajlarınızın bir kısmını daha önceleri takip ediyordum. Genellikle yapılmış işlere yaptığınız yorumlardı bunlar. Tamamını okumuş değilim.
Nihayet, tribünlerden arenaya inmeye karar vermişsiniz anladığım kadarıyla.
Tebrik ederim cesaretiniz için. Yürekten kutlarım.

Konuyu açtığınız mesajınızda, epeyce tevazu yaparak, ne olur ne olmaz diye "acımasızca eleştirin!" diyorsunuz. Öncelikle, endişenmeyin, bu forumda genellikle güzel olana güzel derler, olmayana da biraz daha çalış derler. Ama kimse kalbinizi kırıp, daha yolun başındayken umutsuzluğa sürüklemez.

Konuya gelecek olursak, grafik tasarımı, reklamcılık sektöründeki kullanımı ile yaklaşmalısınız. Unutmayın, grafik tasarım mimarlıkta bile kullanılır.
Reklamcılık sektörü ile daraltılmış bir grafik tasarımda, hedefleriniz biraz daha aydınlanmıştır artık. Kendi kendinize bir çalışma yapacaksanız, kendinizi bir reklam ajansında gibi düşünün. Bir brief oluşturun, bu briefe uygun bir başlık, slogan ve/veya metin hazırlayın. Bence başlangıç için hazır bir çalışmayı, metinleri, sloganı üzerine kafa yormak yerine, doğrudan bu mesajların grafik yorumları üzerinde çalışın.
Örneğin, bir GSM operatörünün kampanyasından bir kısmını üretebilirsiniz.
Bu çalışmanızı burada bizimle paylaşabilirsiniz.
Böylece belirli bir konseptin yeni bir grafik çalışması üzerine daha rahat eleştiriler oluşturabiliriz.

Ya da, yeni okuduğunuz bir kitabın, sizin üzerinizdeki etkiyi temel alan bir kapak çalışması yapabilirsiniz. Ben, kişişel olarak öğrencilerime öncelikle kitap kapağı, afiş gibi konuları tasarlattırıyorum.
Ama şunu unutmayın, tasarlayacağınız kitabı mutlaka okumalısınız. Tabii ki bu bir tıp veya başka bir bilimsel eser değilse.
Aynı şey, cd kapağı için ya da tiyatro-sinema afişi için de geçerli.

Hele birşeyler yüreğinizden dökülmeye başlayınca, biraz daha tekniğe dalarsınız. Zaten, bu tasarım fikri arayışları, sizi zorlayacak, teknikle daha çok ilgilenmeye başlayacaksınız. Kafanızda fikirler uçuşmaya başlayınca, "eyvah, bunu nasıl yapacağım?" macerasına başlayacaksınız.

Yavaş yavaş ve gittikçe olumlu eleştiriler arttıkça kendinize güveniniz de artacaktır.
İşte o zaman karar vereceksiniz: "Ben galiba bu işi becereceğim. Grafiker olabiirim, diyeceksiniz.
Benim önerim, eğer bu işin okuluna gitmeyecekseniz (ya da gidemiyorsanız), çok çalışmanızdır. Sadece çalışmak değil, çok da okumanız gerekiyor. Rakipleriniz ile aradaki farkı kapatmak için okumak, incelemek, öğrenmek...
çalışmak.... üretmek... yeniden ve yeniden üretmek!

Bu forumda yazdığınız mesajlara bakılırsa, çok hevesli birisiniz.
Aman sakın yılmayın.
Herşeyden önemlisi, bu içinizdeki hevesdir.
Ne mutlu size ki, bu işi severek yapmaktasınız. Kim tutar sizi Allahaşkına?

Artık daha çok fikirler, tasarımlar, üretimler bekliyorum sizden.
Hadi bakalım.

Gözüm üstünüzde.

Başarılar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN

Not: Yazdıklarına da dikkat etmelisin. Hasan Güner'in adını da, soyadını da yanlış yazmışsın. Hasan Bey hoşgörü yapmış anlaşılan.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
Teşekkürler Hakan Güler... 1 sene öncesi yaptığım çalışmalar şimdi yapamam belki unuttum çünkü : )
Not: Yazdıklarına da dikkat etmelisin. Hasan Güner'in adını da, soyadını da yanlış yazmışsın. Hasan Bey hoşgörü yapmış anlaşılan.
:) bu seferlik es geçiyorum bir daha olmasın :p

Fulyam

Üye
Tepki
16
Merhaba danisman

soruların cevapları yıllardır saklı bende ... Hemen cevap verebilirim.

1)Çok hemde çook seviyorum...
2)Bu mesleği yapmak mı denir tam bilmiyorum ama grafikerlik bana çok güzel geliyor... resimlerle oynamayı çok seviyorum. Yoktan var etmeyi çok seviyorum. Değişik birşeyler ortaya çıkarmayı çok seviyorum.
3) Yaptığım takdirde beklentim sadece insanların beğenmesi , gerçekten yapacaksam en iyisini yapmam olabilir şimdilik. Üst düzey bir bekletim hiç oluşmadı.
Ama eğer yapacaksam hedefim bir gün en iyisini nasıl yapabilirm olurdu ,nasıl daha farklı sunarım ,nasıl tasarlarsam insanların dikkatini çekerim vs vs vs .. Yani maddi bir beklentim yok. iyi bir işim var ama ben bu işlerle uğraşırsam çok mutlu oluyorum... 2-3 gün bişi yapmadan deli gibi uğraşabilrim o derece çok seviyorum. Ama şuna da inanıyorum tasarım bambaşka bişi.. Farklı bir boyut ,Farklı bir düşünce tarzı ... Bu bende oluşabilir mi diye düşünüyorum.. Tasarım yeteneğim iyi olabilir mi ..

Yani bir iş yapılabilir kurallarına ,standartlarına ,tekniklerine uygun ama tasarım olmazsa ,kendimden bişi katamazsam o işin iyi bir iş olacağına inanmam ... O yüzden ben hep çok farklı çalışamalr sunmak isterim.. Bu da tabiki bir anda olmaz... yılllar alır biliyorum...

Bunlar benim samimi duygularım...
Ama gerçekten nerdne nasıl başlayacağımı bilmiyorum... Bu arada çizim yeteneğim hiç yoktur. (kağıt kalem ilişkisi yani ) Bu olmadan da olabilir mi ?

Aslında o kadar çok sorular cevaplar tanımsız ifadeler varki kafamda ... yazsam hepsini saatlerce yazabilirim... : )

Umarım birazcık olsun duygularımı ve ne anlatmak istediğimi ; yazılarımla ifade edebilmişimdir "danışman ".

Ayrıca ilgin için gerçekten teşekkür ederim...

@danisman

Merhaba Tuncer Bey

Yazmış olduğunuz açıklayıcı mesajı dikkatlice okudum. Üstüme almam gerekenleri aldım ... Düşünceleriniz ve iyi temennileriniz için mutlu oldum.

Gerçekten çok teşekkür ederim.. Nasıl ve ne düşüneceğimi nerden başlayacağımı inasıl çalışmam gerektiğini bilmiyordum... En azından sayenizde şimdi biraz daha düşünlerim oluştu. Haklısınız okuduğum bir kitapdan sinamalrdan ve hatta düşlerimden de yola çıkıp tasarımlar elde etmeye çalışabilirim.

Evet çok hevesliyim.. Çünkü gerçekten çook seviyorum : ) inş. yılmam : )

Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.( Bilginize açım ,ve uzun bir süre de aç kalıcam :) ) Yorumlarınızı gerçekten önemsiyorum...

@Tuncer Özkan

Tuncer Bey uyarınız için teşekür ederim..

Hasan Güner kusura bakmayın.. Gerçekten bilerek yapılmış bişi değil... Valla şimdi nasıl uydurmuşum diye düşünüyorum.... Göz yanılgısı oldu sanırım..

Bu seferlik iyi niyetiniz için tşkler.. : )

@Hasan Güner

danisman

Consultant
Tepki
30
Bir işi, mesleği, kişiyi, ortamı, toplumu, ülkeyi seviyorsanız sorun yok demektir.

Şu durumda ikinci madde için, hobi demek durumundayız, insanlar hobi tarzında uğraşlar edinirler ve hobi olarak yapılan işler çok daha başarılı sonuçları ortaya çıkarır. Çünkü bunun karşılığında bir beklenti yoktur, varsa bile acil bir beklenti yoktur, maddi olarak, maneviyat olarak, yani kişinin ruh halini dengeleyecek kişilere ihtiyaç vardır, teşvik edici, onaylayıcı ve yol gösterici, bu konuda da sıkıntı yok, grafikerler org gibi bir aile içerisindesiniz.

Hımm, üçüncü soruya cevabın tam olarak üst satırlarda vermiş olduğun yanıtlarla örtüşmesede, yine bir ilişki söz konusu. Sana şöyle bir örnek vermek istiyorum, en basitinden bir cafeye neden gidersin? Oranın içecekleri güzeldir, oranın ortamı güzeldir, oranın işletmecisi sıcak kanlıdır, oraya iş, okul çevren veya yakın dostların gelmektedir. Orayı tercih etmek için bir nedenin, nedenlerin ve oraya giderken bir amacın vardır, doğru mu? O zaman, bu işi ister hobi olarak, ister bir şeyler olursa olur, olmasa da anlamında yap, hiç farketmez.

Kendine bir hedef, bir amaç koymalısın, yani hedefsiz ve amaçsız hiç bir şey olmaz, olmamalıdır da zaten.

Bu işi yapabilirliğine geldiğimizde, sen bunu istedikten sonra, bunun önünde hengi güç ve kuvvet durabilir ki, tarihte adından övgüyle bahsedilen tüm kahramanlar hep inandıkları şeyleri başarmışlardır. Sen bu işi yapacağına inandıktan sonra mutlaka başarılı olacaksın, bundan hiç şüphen olmasın. Yetenekli olan birisi bir kez görür, dener ve başarırır, yeteneksiz olan beş kez görür, dener ve başarır. Kaldı ki dünyada başarısızlık diye bir şey yoktur, bunu hayatına mutlaka montajla ve aklından asla çıkarma, sadece sonuçlar vardır, bu sefer olmamıştır, hepsi bu kadar, bir dahaki seferde de olmayacak diye bir sonuç, kesinlikle yoktur.

Şimdi istek ve arzularını, mesleğe karşı duygu ve düşüncelerini, bu meslek hakkında edineceğin biligleri, sağ aline koy, sağa aşağı doğru aç, bu işi yaparken güzel işlere atacağın imzaları, övgü dolu sözleri, gelecekte senden bahsedilecek olan projeleri, her yerde senin yaptığın işlerin göründüğünü, kısacası en güzel sonuçları, en başarılı sonuçları, sol eline koy, sola ve yukarıya doğru kaldır. Şimdi tekrar yum gözlerini ve hayal et, düşün, o anları hisset, bunu bir kaç dakika doyasıya yaşa...

Sonucu bildir, bekliyorum...

Kolay gelsin...

Yukarı Alt