futurist
Üye
- Tepki
- 9
Arkadaşlar. Bilirsiniz ki tasarım çeşidine göre renk kodu kullanılıyor web içinse RGB baskılar için CMYK kullanılıyor.
Tamam buna karşı değilim. Şayet şuda bir gerçek baskı işine girmiş herkesin nerdeyse 1 hatası vardır baskıda.
ekranda gördüğün güzel fıstık yeşilini koymuşsundur. baskıya gider bir gelmiş ki haki yani koyu yeşil. sizin renginizden eser yok.
İşte burada tasarımınızı cmyk çevirmelisiniz.
Ve sorun tamda bu kısımda başlıyor.
Ben cmyk içi katalok diye birşey duydum araştıtdım. Pantone katalogu deniyor. Çok kafaya takmıştım 300 t. nerdeyse alacaktım.
Çalıştığım şirketteki kız. RGB ayrı, CMYK ayrı, pantole renk ayrı dedi.
Hadi ben bilmiyorum.
Yıllarca kartvizit basmış kişiler nerden öğrendir.
mesela siyah Cmyk siyah: 30 30 0 100
cmyk beyaz 0000
kırmızı. cmyk : 80 90 0 100
İşte böyle sırayla cmyk kodlar nelerdir.
O gün kart yaptım yazı rangini cmyk: siyah 100 100 100 100 yaptım. grafiker olmaz ya ofsette dedi ama kart çoktan baskıda.
İşte benim için cmyk pantone nedir.Böye kataloğ varmı
Tamam buna karşı değilim. Şayet şuda bir gerçek baskı işine girmiş herkesin nerdeyse 1 hatası vardır baskıda.
ekranda gördüğün güzel fıstık yeşilini koymuşsundur. baskıya gider bir gelmiş ki haki yani koyu yeşil. sizin renginizden eser yok.
İşte burada tasarımınızı cmyk çevirmelisiniz.
Ve sorun tamda bu kısımda başlıyor.
Ben cmyk içi katalok diye birşey duydum araştıtdım. Pantone katalogu deniyor. Çok kafaya takmıştım 300 t. nerdeyse alacaktım.
Çalıştığım şirketteki kız. RGB ayrı, CMYK ayrı, pantole renk ayrı dedi.
Hadi ben bilmiyorum.
Yıllarca kartvizit basmış kişiler nerden öğrendir.
mesela siyah Cmyk siyah: 30 30 0 100
cmyk beyaz 0000
kırmızı. cmyk : 80 90 0 100
İşte böyle sırayla cmyk kodlar nelerdir.
O gün kart yaptım yazı rangini cmyk: siyah 100 100 100 100 yaptım. grafiker olmaz ya ofsette dedi ama kart çoktan baskıda.
İşte benim için cmyk pantone nedir.Böye kataloğ varmı