Baskıda farklı renk çıktı

kahramu

Üye
Tepki
2
Merhaba benim bir srum var...
Şimdi Core'de tasarımı hazırladım kendim çıktı aldım istediğim gibi çıktı sonra baskıya gönderdim (convertli ve cmyk yapıp gönderdim) ama tasarım çok açık renkte çıktı ben mi bi hata yaptım tasarım cmyk hazırlamıştım ama çok açık renkte geldi iş acaba bu konu hakkında bana bilgi verebilecek olan var mı cmyk yaparken de bi hata ile de karşılaşmadım...
Şimdiden teşekkür ederim

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@kahramu
Sadece ton farkı mı var yoksa renklerde değişme var mı?

kahramu

Üye
Tepki
2
Sadece ton farkı nerde hata yaptım anlayaamdı ya da baskı makinesinde bir sorundan kaynaklanıyo olabilir normal çıktıdan aldım istediğim renkli ama Corel dosyasını baskıya yolladım cmyk yapıp çok silik çıktı başka renk değil aslında ama soluk çıktı

Tepki
5
İşin kenarlarına renk krosları koyduysan eğer onları kontrol et. Onlar düzgün ve iş soluksa corel de verdiğin değerlere bak ve bir renk kataloğundan(çıkış yanıltır) değerlerin karşılığına bak.
Ekran yanıltabilir, normal çıkışta... Ama matbaa ustası da ayarsız basmış olabilir.
Eğer verdiğin değer renk kataloğunda da soluk ise hata sende.
Koyduğun kroslar soluk ve değerlerin katalogdaki rengi istediğin gibi ise, usta hazne ayarını ya da forsasını yanlış verdi demektir... Tekrar bastırt
Kroslar normal, katalog karşılaştırman normal ama iş yine de soluk ise alınan film hatalı olabilir kontrol et.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
matbaa kaynaklı bir sıkıntı sanırım
tamam corelin bir renk yanıltması vardır
ama sadece ton farkı ise muhtemelen siz masumsunuz
siz yine de bu sorunları en aza indirmek için
corelde çalıştığınız işi pdf formatlı kaydedip bir inceleyin renkleri
baskıdan sonra karşınıza gelecek renkleri bu sayede görebilirsiniz

VaraKA

Üye
Tepki
2
Corel'i bilmiyorum ama Photoshop da rengin baskıya uygun olup olmadığını resimdeki gibi kontrol edebilirsin. Eğer baskıya uygun değilse aşağıdaki gibi bir simge gösterir, eğer uyumlu ise o simgeyi göstermez. Çalışmanı Photoshop da açıp rengi kontrol edebilirsin. Tahminim Corel de de vardır bu. Bilgilendirme amaçlı ekliyorum..

Yukarı Alt