@Emine Şahin
xxxxxxxxxxxxxx
Emine hanım nihayet bana karşı çıkacak bir fırsat buldunuz. Ben de sizin itirazınızı objektif bulmuyorum.
Bana hak verecek bayanlar olduğuna inanıyorum.
Siz akşam ne yeriz gibi düşünmeyebilirsiniz, sizi arabasıyla alacak erkekler olabilir ama bu durumda olmayan bayan grafikerler de vardır.
Herkes 9-6 arası çalışmayabilir ne demek? Buna bile itiraz ediyorsunuz. Maksat itiraz olsun. Çalışma saatleri 8-ile akşam 7 olsun, ne farkedecek?
Bazı insanlar bu saatlerin dışında çalışabilir diyorsunuz, demek ki onlar istisna.
Emine hanım benden ne istiyorsunuz ki suçlamak ve eleştirmek için bahane arıyorsunuz?
Her yazdığıma itiraz etmek için özel bir çaba sarfetmenize neden olacak ne kötülük yaptım ben size?
Dediğiniz cümleye bakın; Kapkaç olayları sadece bayanların mı başına geliyor?
Komik olmayın Emine hanım; gazete haberleri kapkaç olayı mağduru bayanlarla dolu. Otomobil tarafından sürüklenen, çantasını vermeyip bıçaklanan bayanları okuduğunuz halde; böyle bir cümleyi sırf bana karşı çıkmak için nasıl sıkılmadan yazabiliyorsunuz?
Günah çıkartma diyorsunuz, ben neyin günahını işledim ki, günahını çıkartayım Emine hanım?
Size göre bütün yazdıklarım kusurlu ve hatalı, son cümlem ise bu hatalarımı kapatmak için yazılmış. Bunu demek istiyorsunuz ama tercümeye ihtiyacınız var.
Bayanlar erkeklerle eşit koşullarda çalışmıyor diyorum, buna da itiraz ediyor musunuz?
O halde eşit koşullarda çalışıyoruz, hiç bir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var deyin. Diyebiliyor musunuz?
Bayan tasarımcı sayısı erkeklerden çoktur deyin diyebiliyor musunuz?
Dünyanın ünlü sanatçıları, bilim adamları, siyasetçileri, düşünürleri daha çok kadınlardan çıkar diyebilir misiniz?
Ben yaratılışları ve fıtratları gereği kadınlar erkek gibi çalıştırılamazlar, onlar önce anne ve hanımdırlar, sonra işçi ve personeldir demek istemiştim.
Erkeklerden beklediklerimizi bayanlardan beklememeliyiz, bayanları fıtratlarına aykırı şartlara zorlayarak erkeklerle yarışmak zorunda bırakmayalım demek istemiştim.
Eşit koşullar altında olanlar karşılaştırılır demek istemiştim. Bunun neresine itiraz ediyorsunuz?
Bunu en iyi sizin anlayacağınızı ümid ediyordum, bana kimseden tepki gelmezken sizden geldi.
Emine hanım şu araplaşmak islamlaşmak konusundaki cevabıma cevap veremediniz. Bunun intikamını böyle almaya çalışmayın.
Kapris ve intikam hislerinizi bir kenara bırakarak daha objektif olmaya çalışırsanız hem daha olgun bir kişilik sergileyeceksiniz, hem de ikide bir mahçup olmaktan kurtulacaksınız.
Saygılarımla.