@Emine Şahin
Önelikle değerli yorumunuz için teşekkürler Emine Arkadaşım...
İlk çalışmada Spotun azından fışkıran ışık ve yayılma açısı ile kutunun üzerine düşme açısındaki sınırları orantılı yaptığımı düşünüyordum ben.Işığın görünür yayılma sınırını kutunun sağ ucunda kesmiştim.Kutunun üzerine dik bir açıyla düştüğünü sanırım göremiyorum sizin gibi : )Tecrübe...
Yine ilk çalışmada ışık açısı hakkında en az 45 derece demişsiniz.PS ye göre bu açı 130Derece idi,bilmiyorum hangisi doğru.Ama size de güveniyorum zira birçok yorumunuzu okumuştum,bilgi sahibi olduğunuza eminim bu konuda.
Öte yandan gölge yerine ben karanlık düşürmeyi tercih etmiştim kutunun önüne ve sağ yanına.Düşündüm ki ışık boyu cisim boyunu geçememiş ise ,kendisine ışık çarpan cismin gölgesi oluşmaz.Yanılıyor muyum aydınlatırsanız sevinirim : )
Son çalışmada kartlar hakkında haklısınız,yerdekiler yerde değil gibiler,sizin bahsettiğiniz zeminle bütünleştirme yöntemini(ilizyon) yani shadow olayını denedim,ama bu defa kartlar çok küçük olduğu için bir de çok az değerde gölge verince çok anlamsız gibi oldu geri aldım işlemi,öyle kalakaldılar: )
Ve ötede arkadaşımın beyan ettiği kartların havada dağılımı da yine başarısız gibi.Tam o izlenimi verememişim.Fakat tüm bu hatalarımın sebebi,herzamanki gibi çalışmalarımı tamamen doğaçlama yapmam,yani herşeyi kendim keşfederek yapmak istememden kaynaklanıyor.Açıklarımı da sizin gibi deneyimli arkadaşların yorumlarına bakarak görmeye çalışıyorum.
Müteakiben çalışmalarda mizanpajın yanında kompozisyondaki düşünce de çok önemli diye düşünüyorum.Ve elimden geldiği kadar kaliteli düşünceler elde etmeye çalışıyorum.Siz de iyi biliyorsunuz ki reklamda görselliğin yanında o görsellikteki espiri de çok önemli ki şu zamanda artık reklamlarda esas unsur tamamen "Bünyesindeki Espiri" haline gelmiştir.
Size tekrar teşekkür ederim...