Bir Aradan Sonra Yeni Çalışmalarım(skystar_26)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Uzun bir aradan sonra tekrar çalışmalarımı paylaşmaya devam ediyorum...

Işık ve 3D çalışmam...
Komple sıfırdan...

Montaj çalışmam...

Dışardan aldığım orjial dosyalar...

Sahne ve kalan dizayn sıfırdan...

Kıyafet Tanıtımı...

Dışardan Aldıklarım...

Final.
Logo ve Marka Sallama...

Avrupa Tüketici Koruma Birliğini Dikkate alarak Yaptığım Bir Çalışma...

Kullandıklarım:

Final.

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
5
Hepsine ayrı ayrı emek, zahmet verilmiş güzel ama bunları archicad de yapmışınız sanıyorum onun için ufak tefek ışık hataları kartların dağılımı iyi değil ve tam herşeyin oturmaması doğal güzel olmuş başarınızın devamını diliyorum zamanla daha iyi işler başardığınızıda eklemeden yapamayacağım zamanla tam bir profesyonel olacaksınız saygılarımla.

Not : Son çalışmanızdan bahsediyorum

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yorumunuz için teşekkürlerimi bildiririm.

Benim bu çalışmalarım da PS CS3, bu forumdaki diğer eski çalışmalarım çizimlerim gibi...

Mehmet KIYMIK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
5
@Hakan Dağdeviren

Dekupelerde felan sorun yokta Biraz daha esnek çalışın gerçekçi olsun diyorum yorumlarım sadece daha iyi işler çıkartabilmeniz için birazda photoshopta ışık derslerine felan bakın daha gerçekçi olsa fena olmaz kartların dağılımıda hiç gerçekçiliği yok bunlarada esneklik katın başarılar diliyorum.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tabiki haklısınız burada hatalarım var yok değil ve elbette anlattığınız gibi olsa daha güzel olur evet ...
Teşekkürler Tekrar : )

Tepki
100
son çalışmanızla ilk çalışmanız daha çok dikkatimi çekti.
bütün çalışmaları değerlendirmek zaman problemi oluşturacağından,
çok üzerinde duramıyorum. bu yüzdende bir konu altında bir çok paylaşımın sunulmasınada bu yüzden karşıyım.

ilk çalışmanız gayet cesaret isteyen bir çalışma idi. bu sebeple, ışık ve gölge oyununda çokta başarılı olduğunuzu söyleyemem. örneğin ışık yan açıdan en az 45 derece ile geliyor. ama, kutu üzerinde sanki dik bir açıyla düşmüş gibi. ayrıca ışık açısına görede kutunun gölgesini göremedim.

son çalışmanız aslında gayet başarılı. ama ilk bakışta gözüme takılan yere düşen kartlar oldu. yere düşmekle havada kalmak arasında kalmış... biraz yemine gölge atarak yerle bütünleştirebilirdiniz.

son olarak şunu söyleyeyimki ilerleyen zaman içerisinde çok aşama kaydetmişsiniz.
eminimki pek çok kişi çalışmalarınıza gıpta ile bakacaktır.
saygılar...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
@Emine Şahin

Önelikle değerli yorumunuz için teşekkürler Emine Arkadaşım...
İlk çalışmada Spotun azından fışkıran ışık ve yayılma açısı ile kutunun üzerine düşme açısındaki sınırları orantılı yaptığımı düşünüyordum ben.Işığın görünür yayılma sınırını kutunun sağ ucunda kesmiştim.Kutunun üzerine dik bir açıyla düştüğünü sanırım göremiyorum sizin gibi : )Tecrübe...
Yine ilk çalışmada ışık açısı hakkında en az 45 derece demişsiniz.PS ye göre bu açı 130Derece idi,bilmiyorum hangisi doğru.Ama size de güveniyorum zira birçok yorumunuzu okumuştum,bilgi sahibi olduğunuza eminim bu konuda.
Öte yandan gölge yerine ben karanlık düşürmeyi tercih etmiştim kutunun önüne ve sağ yanına.Düşündüm ki ışık boyu cisim boyunu geçememiş ise ,kendisine ışık çarpan cismin gölgesi oluşmaz.Yanılıyor muyum aydınlatırsanız sevinirim : )

Son çalışmada kartlar hakkında haklısınız,yerdekiler yerde değil gibiler,sizin bahsettiğiniz zeminle bütünleştirme yöntemini(ilizyon) yani shadow olayını denedim,ama bu defa kartlar çok küçük olduğu için bir de çok az değerde gölge verince çok anlamsız gibi oldu geri aldım işlemi,öyle kalakaldılar: )
Ve ötede arkadaşımın beyan ettiği kartların havada dağılımı da yine başarısız gibi.Tam o izlenimi verememişim.Fakat tüm bu hatalarımın sebebi,herzamanki gibi çalışmalarımı tamamen doğaçlama yapmam,yani herşeyi kendim keşfederek yapmak istememden kaynaklanıyor.Açıklarımı da sizin gibi deneyimli arkadaşların yorumlarına bakarak görmeye çalışıyorum.
Müteakiben çalışmalarda mizanpajın yanında kompozisyondaki düşünce de çok önemli diye düşünüyorum.Ve elimden geldiği kadar kaliteli düşünceler elde etmeye çalışıyorum.Siz de iyi biliyorsunuz ki reklamda görselliğin yanında o görsellikteki espiri de çok önemli ki şu zamanda artık reklamlarda esas unsur tamamen "Bünyesindeki Espiri" haline gelmiştir.

Size tekrar teşekkür ederim...

Tepki
31
Hakan bey bence bu işi hobilikten çıkarma vaktiniz gelmiş kullandığnınz objelerle ortaya çıkardığınız tasarımlar çok yaratıcı hatalar olabilir herşeyde kusur vardır ama önünüz açık

yaratıcı çalışmalarınızın devamnını diliyorum kolay gelsin

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
@Fatih Coşkun

Yorumunuz için teşekkür ederim... : )

Yukarı Alt