bir nesneyi bozmadan ölçüsünü nasıl değiştiririz..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Kürşad Çakır
Nasıl değiştiremiyor açıklayabilir misin?

Tepki
26
Tabi açıklayayım.

Tüm çalışmayı büyüttünüz, diyelim ki 2 mm olan her bir dairenin çapı 2,5 mm oldu. Bu durumda her bir nesneye outline verdiniz. 2,5 mm olan daireleri 2 mm olarak göstermek için (göstermek için diyorum çünkü sadece gösteriyor) her bir dairenin outline'ının ölçüsünü 1 mm yaptınız. -Nesnenin kenarlarından içe ve dışa attığına göre 0,5 mm ince göstermek için 1mm yapmak gerekiyor.- Eğer daireyi seçip ölçüsüne bakarsanız hala 2,5 mm olduğunu göreceksiniz. Ama görüntüde 2 mm imiş gibi görünecek.

Benim anlattığım yöntemde ise daireler gerçekten 2 mm çapına gelir ve dairelerin arası gerçek anlamda açılmış olur. Outline'a gerek kalmaz.

Sizin yönteminiz için zaten söylemiştim, eğer görüntüde olacaksa yani bir çıktı alınacaksa tamam ama farklı işler için sorun çıkaracaktır. Örneğin vinil kesime gittiğinde (sadece bu iş için söylemiyorum, herhangi bir iş te olabilir) outline verdiğiniz ve 2 mm sandığınız nesneler 2,5 mm olarak kesilir. Yada nesnelerin tamamını bir raster düzenleyicide açmak için export ederseniz nesnelerin etrafında istenmeyen beyaz çizgilerini de mecburen gönderirsiniz.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Kürşad Çakır
istenilen yardımda vinyl'del veya başka birşeyden bahsedilmemiş. Zaten bu iş vinyl olarak kesilirse bunu ayıklayanın vay haline......
İstenilen yardım dairelerin arası nasıl açılır. Ve benim söylediğim yöntem ise tamamen istenilen yardıma uygun olarak en pratik ve en kolay yöntem. İstenen ne ise ben onu verdim....

Tepki
26
Ben vinil kesimi örnek vermiştim. Şimdi tüm yazdıklarım içinden bunu cımbızla alıp da ön plana çıkarmanız ve diğer yazdıklarımın hiç biri hakkında yorum yapmamanız ya da göz ardı etmeniz de ilginç. Sonuca ulaştığınızı zaten önceki mesajlarımda da yazmıştım fakat konuya daha geniş bir açıdan bakılabilmesi için biraz daha detaylandırdım. Siz nedense anlayamadığım bir yarış içine girmişsiniz benimle. Benim böyle bir amacım yok. Sanki sizin yönteminizi kötülüyorum gibi bir alınganlıkla cevap yazmaya devam ediyorsunuz bu da ilginç. İsterseniz konuyu kapatalım ve şu gereksiz "tartışma" mesajlarını silelim. Ben de sizin duymak istediklerinizi yazayım: "Sizin yönteminiz mülemmel, bunun üzerine kimse bir şey söyleyemez, harikasınız."

Yukarı Alt