bir resmi parçalayıp oranlarını değiştirme (yardım edermisiniz)

yadelim

Üye
Tepki
0
konuyla alakalı arama yaptım ama bulamadım. varsa link verirseniz sevinirim.

bir resmi istediğim kadar (eşit ölçüde) sutuna bölmek ve sutunlarının bir kenarı sabit kalaçak şekilde istediğim oranda küçültme yapmam gerekiyor.
istediğim sutun sayısına corelde bölebiliyorum ama oranlarını ayarlayamıyorum (not corel bilgim amatör seviyesindedir :)).
resim sayısı ve böleceğim sutun sayısı çok fazla olduğu için (8 resim x 3800 sutun = 30400 parça) tek tek oranlarını değiştirmek baya bi uzun surecek.
bu istediklerimi yapabilecek bi program vardır eminim. programın adını ve komut istemlerini verebilecek arkadaşlar varsa ve verirlerse sevinirim.
yardım edebilecek olanlar için şimdiden teşekkürler.

Tepki
74
Merhaba,
projenizi bir örnek üzerinden açıklayabilirseniz, muhtemelen yardımcı olabilirim. Corel Draw'da bu söyledikleriniz belki de mümkündür. Ama biraz daha detay verebilirseniz, amaca daha hızlı yaklaşabiliriz.

Kolay gelsin.
T.Ö.

yadelim

Üye
Tepki
0

ilginiz için teşekkur ederim.
örneğin resimi 5 sutuna bölüyoruz. yani resmi eşit 5 parçaya ayırıyoruz. sonra her parçanın sol yada sağ kenarları koordinat üzerinde sabit kalacak şekilde sabit kenara doğru daraltıyoruz. bir parçayı ne kadar şıkıştırırsak iki parça arasında o kadar boşluk oluşturuyoruz.
resim pikselinde kayıp olmaması gerekiyor yani çizdiğimiz çizgiler resimden bi şey götürmemesi gerekiyor ziraa bayağı bi parçaya ayıracağım için çizgiden ortaya resim kalmıyor.
net anlaşılsın diye 5 e böldüm amacım 5-10 parçaya değilde 3800 parçaya bölmek(corelde en fazla tablo vasıtasıyla 100 e bölebiliyorum.).

yada şöyle anlatayım: graph paper tool (D) sayesinde resmi 99 parçaya bölebiliyorum. daha fazla bölebilme yöntemi var mı bilmiyorum.
ardından effects/lens den frozen seçenegi ardından ungrup all sayesinde resmi parçalıyorum (parçalar etrafında tablo çizgileride oluyor).
daraltacağım oran ayarında (en sağdaki yada en soldaki) parçayı diğer parçalardan uzaklaştırıyorum
ardından tüm parçaları seçip arrange/align and distribute/align and distribute/distribute/center seçeneği ile parçalar arasındaki mesafeyi eşitlemeye çalışıyorum.
lakin bi eşit dağılım olmuyor.
sorun çizdiğimiz tablo çizgilerinden dolayı olması gerek. bu tablo çizgilerini tek tek silmek harici topluca nasıl silebilirim. yada koparma işlemi bitince tabloyu nasıl yok edebilirim.

Yukarı Alt