Arkadaşlarıma ilave olarak eklemek istediklerim var Canan Hanım.
Öncelikle sağ üstteki soru işaretinin hemen altındaki düşük opacityli 2. soru işareti gereksiz geldi bana.
"Ha(y)di Evlilik Okuluna" dan sonra ": )" bu işaret bence uygun değil.
Fikrimce evlilik çok ciddi bir durum ve o smile orada uygun bir kullanım değil ki zaten bu smile kendisinden önce gelen yönelme cümlesinde herhangi etki yaratamamış ya da vurgu yapamamış.
"Bay ve bayanlar ayrı gruplandırılır." Bu cümlenizde anlatım bozukluğu mevcut.
Bozukluğu anlayabilmeniz için her ikisini de aynı yükleme bağlayınız zaten ortaya çıkacaktır.
Bir diğeri ise yine cümlede kullandığınız "ve" bağlacıdır.Bu "ve" cümlede anlam belirsizliği yaratmakta.Oysa ki siz her iki ayrı cinsi birbirinden ayırmak istiyorsunuz.Ozaman "ve" değil "ile" olmalı.
Cümleniz:"Evlilik içi eğitimlerimizde Baylar ile Bayanlar ayrı olarak gruplandırılır." olmalıydı.
Bir dikkatimi çeken şey ise:Söz konusu , bir evlilik ve buna bağlı bir broşür çalışması. 2 karşı cins için sanırım en mutluluk verici olay bu evlilik denen şey , o halde kimse matem tutmuyor, simsiyah bir arka plan yerine daha ferah bir renk seçmeniz bence daha uygun olacaktır.
Çalışmanızdaki gri fontun rengini de bence üstündekiler gibi kırmızı yapmanız daha iyi olacaktır, yok o bilgide illa vurgu yapılması gerekiyorsa fontun punto değerini biraz daha artırabilirsiniz.Göz bu farkı hemen sezecektir zaten.
Aşağıdaki 2. çalışma hakkında yapılan yorumlara ek olarak diyebilirim ki:
"Hedefimiz 10.000 kişiye iş istihdamı"Bu şekilde cümlemiz yarım kalmış çünkü.
Çünkü bu cümlede öznenin bir amacı olmalı değil mi?
"Hedefimiz 10.000 kişiye iş istihdamı sağlamak..."
Olursa daha açık ve net vermiş olursunuz mesajı.
"İşi sizin yerinize biz arayalım!"
Anlamadım, işi kime arayacak bu cümledeki özne?
Özne işi kendisine mi arayacak yoksa karşısındaki 2. çoğul kişilere mi?
Bu da bir anlam belirsizliğidir.
Cümle şöyle olabilir:
"Size işi, sizin yerinize biz arayalım!"
"O z(Z)aman Sizi Büromuza Davet Ediyoruz."
"Kriz Sizi d(D)e m(M)i Vurdu?
Bu hataları düzeltirseniz çalışmanıza tamamdır diyebilirim.
Kolay Gelsin...
(Not:Yazılı iletişim her alanda çok önemlidir, dil kurallarına dikkat etmemiz faydamıza olacaktır.)