Bu nasıl yapılır? yardım lütfen...

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Instagram'da civilking adlı bir fotoğrafçı var fotoğraflarına özellikle günyüzüne uyguladığı efektler dikkat çekiyor. HDR uyguladığını düşünüyorum fakat hdr'den başka bir teknik daha kullandığı açık. Bilgili olan biri ilgilenebilir mı acaba? Şimdiden teşekkürler.. Link burada.
http://web.stagram.com/n/civilking

desolte

Üye
Tepki
0
Makinenin bu tip bir uygulama yapılmasına imkan sunan bir mercekte olabilir bunu profesyonel bir fotoğraf stüdyosuna danışabilirsiniz...

Tepki
3
@Hüseyin ALPALTUN

Bir kareyi 3 ayrı tonda çekip HDR programları ile birleştirdiğinde harika birşey çıkıyor ortaya.

Yani tam teknik detayını bilmiyorum fakat göze hoş gelen bir netlik kazandırıyor. Denemesi çok basit tavsiye ederim. Normal bir manzara fotoğrafı bulup photoshopta 3 farklı kontrasta kaydedip deneme yapabilirsin.

Tepki
0
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Kendisi nuh diyor peygamber demiyor. Harhalde sırrını vermek istemiyor. :) yeniden tessekkurler.

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
hdr çok geniştir hazır tonlamalar var onlarla yapılmış olabilir + karaltma,aydınlatma,gölge,rengi dolgunlaştırır- canlılaştırır,radiıus yani bulanıklık verir. gibi özellikleri vardır resimde bu kısım ile + bazı kısımlar ile yapılmış olabilir. Bana sorarsan replace colorıda kullanmış olabilir.

Tepki
0
@allarcom evet, anlattiklarin hakkinda bilgim var. hdr duzenlemelerini biliyorum yani tone mapping olayini falan.. ama civilking ve takibindeki birkac kisi daha hdrden sonra farkli bir sey daha kullaniyor. iste,ben orenklendirme olayini soruyordum. mesela gokyuzunu yesil yapma falan.. bir de aklimda acaba bi aplikasyon ile mi yapiyor gibi bir soru isareti de var sizce olabilir mi?

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
arkadaşım bu işleri anlamamız için uygulama yapmamız gerekir, aslında adamınki çok basittir ama nasıl renkler verdiğini, hangi efecktleri kullandığını tahmin etmek zor tabi. İstediğin yeri yeşil ve ya başka bir renk yapmak istiyosan onun içinde seçme araçları ile dekube yapman lazım, sonra renk değiştirebilirsin. Bana kalırsa adam seçme aracı ile bazı kısımları seçmiş, o kısımlara değişik renk uygulamıştır. güneşin alt kısmı farkındaysan güneşin renginde
ımage-adjustments-photo filter uygunlanmıştır, diye düşünüyorum. Başarılar.

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
elimden geldiğiyle yaptığım çalışma dekubeler mal gibi oldu ama bilmiyorum istediğin şey bumu;
eskisi:

yenisi:

önemli olan bence renk birleşimini iyi yapmak.

Yukarı Alt