Bugün Corel x4'ü açmakta sıkıntı yaşayanlar var mı?

Tepki
2
şöyle bir yazı buldum..

Bugün 1 Haziran 2010 ve Windows XP sisteminizde CorelDRAW X4 kullanıyorsanız CorelDRAW'ı açmaya çalıştığınızda şaka gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz ve CorelDRAW'ı çalıştıramayabilirsiniz.

product installation unsuccessful, please reinstall (error 24)
1 Nisan şakası gibi karşınıza çıkan bu sorunun sebebi henüz açıklanmamış olsa da büyük ihtimalle Lisanslama sistemi ve Windows güncellemeleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Şimdilik basit bir çözümü var.
Windows'un tarihini bir kaç gün önceye alın.
CorelDRAW X4'ü başlatın, CorelDRAW X4 açılacak.
Tarihi tekrar doğru olarak ayarlayın.
Bir de XP için KB981793 güncellemesini kurduysanız kaldırıp öyle denemeye çalışın.
Son çare CorelDRAW'ı kaldırın kullanıcı ayarlarını da silin ve tekrar yükleyin. Kullanıcı ayarlarını silemezseniz yeni yüklediğiniz CorelDRAW'ı ilk defa çalıştırırken F8 tuşuna basılı tutun ve fabrika ayarlarına döndürün.
CorelDRAW'ı kaldırdıktan sonra kuramıyorsanız bilgisayarınızın internet bağlantısını kesin. CorelDRAW'ı yüklerken seri numarasına sahip değilim ibaresini (I do not have a key) seçin ve yüklemeye devam edin. Sorunsuz bir şekilde yüklenecektir.
Büyük ihtimalle SP2'yi yüklemiş olan sistemler (CorelDRAW sürüm no. 14.0.0.701) bu sorundan etkilenmeyebilir.

alınıdır..

nuriQocca

Üye
Tepki
5
evet bugün aynı hatayı verdi X4 siLdim yeniden kurdum çaLıştı..ya da ben öyLe sanıyorum bir daha açmadım kapattıktan sonra..

Tepki
100
@Erkan_Nehir
Ha evet Erkan Bey. Biz de aksini söylemedik zaten. Korsana hayır.
Sadece test süresini uzattık galiba :D

Şu portableden bu gün kurtulmam gerek...

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@Seyit Ali Başer

Seyit Ali..

Aşağıdaki linkini verdiğim sana ait konuda ben Corel ile ilgili imalı da olsa bir şeyler söylemiştim ama..:rolleyes:
https://www.grafikerler.org/corel-draw/19562-coreldrawda-yag-yazisi-sorunu.html

Corel Draw x4 'ün lisansız kullanımında olmadık problemler çıkarması ile ilgili bir yazıyı yabancı bir sitede okumuştum... O vakitler Coreli kurduğum zaman böyle problemler çıkarıyordu bende.. biraz araştırınca sp2 nin kurulması gerektiği söyleniyordu o yazıda.

@Seyit Ali Başer :D

Sanırım Service Pack 2 bulmak gerekiyor....:):rolleyes:

Tepki
2
@Ahmet ALTUN

Bende sp2 yüklüydü ama sorun bende de oldu.
Ben sildim tekrar yükliyim dedim ama bilgisayar sp2 olduğu için corel yüklenirken res atıyor. sp3 yükledim bu sorun ortadan kalktı. res atmıyor. şmdi corel i kuruyorum tekrar bakalım nolucak :) son gelişmeleri burdan yayınlarım :D haber ajansına döndük :grafikerler:

Tepki
2
Bir çözüm var; Bilgisayarın tarihini geriye alın, Corel'i açın. sonra tekrar tarihi normal güne alın. böyle sorunsuz çalışıyor. ama her corel i açarken bunu yapmak gerekicek :)

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Ben sp2 derken sp3' temi var..:allalla:
Sİtemim windows 7... corel x4 ve sp2 yüklü.. internet bağlı.. programı defalarca açtım kapattım.. bir problem görünmüyor.. :dontknow2:

Tepki
2
bende xp sp2 yüklüydü, sorun oldu.
corel'i sildim tekrar yükliyim dedim ama yükleniken hep res attı. sp3 ü kurdum bu res atma sorunu ortadan kalktı. şimdi kurdum corel'i ama gene hata veriyor. demekki sp varketmiyor. ancak tarihi geri alarak girebiliyorum :)

Yukarı Alt