Çeşitli işlerimizi optimum kalite-fiyat'ta gerçekleştirecek freelance grafiker..

Durum
Konu kapatılmıştır.

otomag

Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Üzerinde çalıştığım ve yakında hayata geçireceğim iki adet internet sitesi ve devamı gelecek olan çeşitli internet sitelerinde bana yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum.
Sayacağım işler çok klasik olabilir fakat ben clipart bozması logolar yada standart internet siteleri tasarlayan birisini değil yaratıcılığı muhakeme yeteneği olan ve fikir yürütebilecek bir arkadaşla karşılaşmayı umuyorum. Bu umduklarımın yanında şimdilik sunabileceğim bütçe ise bir miktar kısıtlı.

İlgilenen arkadaşlar için bana gönderdikleri posta adreslerine detay göndereceğim. Bana göndereceğiniz özel mesajlarda lütfen referanslarınız ya da daha önce yaptığınız çalışma namına bir iki örnek, aşağıda kabaca sayılan işler için tek tek ve hepsi için fiyat teklifi ve ikamet ettiğiniz il/ilçe ' yi yazarsanız sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar..

Alper AYAR

Başlangıç olarak gerçekleştirmek istediğim işler, (önem sırasına göre)

1. Bir online satış sitesi için web tasarımı + logo tasarımı
2. Bir haber sitesi için web tasarımı + logo tasarımı
3. Bir maskot tasarımı, karakter aşağı yukarı belirli bunun canlandırılması ve yaşatılması (ileride farklı şekilleride yapılacak örn.tenis oynarken, yüzerken, koşarken vs)

Arkadaşlar şunu da belirtmek isterim sektörde kurumsal olarak faaliyet gösteren çeşitli arkadaşlarım var fakat ben özellikle freelance birini arıyorum. Bu sektöre yeni giriyorum ve işini iyi ve severek yapan insanlarla sürekli çalışmak istiyorum. Teklifleriniz için şimdiden teşekkürler.

code

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
0
bu konuda beraber calısabiliriz. özellikle web tasarım konusunda yardımcı olabilirim . özel mesaj atarak irtibata gecebilirsiniz..

otomag

Üye
Tepki
0
İlanım hala geçerli arkadaşlar, ben sık giremiyorum işlerin yoğunluğundan, benimle temasa geçin şeklinde değilde bilgi verici pm gönderirseniz sevinirim.

beyhanok

Üye
Tepki
0
hem bütçe kısıtlı hemde bi ton bilgi isteniyor ikametgah vs.
hemde profesyonel birisi
hemde 2 adet referans örnek çalışma

1 ekmeğe 2 köfte denirdi sanırım

otomag

Üye
Tepki
0
Aslında üç kuruşa beş köfte denir hanımefendi.

Profesyonel birşey illa yüksek ücret ödenince üretilir diye birşey yok, özelliklede hayal gücü söz konusu ise bunu 10 yaşında bir çocukta yapabilir. Aynı zamanda profesyonel olara çalışmak isteyip çok güzel ürünü çıkaran insanın bir numaralı ihtiyacı tekil bir ürüne alabileceği en yüksek ücrettir diye birşeyde yok.

İş hayatı günümüzde, özellikle Türkiyede ilişkilerle yürümektedir. Dolayısıyla referanslar tahmin edildiğinden çok daha değerlidir. Yapılmış olan bir işin yerinde görülmesinden başka başarılı bir şekilde çalışılmış bir insanın size daha sonra ne ile döneceğini ya da size kimlerin dönmesini sağlayabileceğini düşünemezsiniz. Bu yüzden yapılması gereken hesap yapılırken elinizdeki yoğunluğa bağlı olarak verilecek emek ile kazancı doğru orantılamak değildir hanımefendi.

Yinede birçok profesyonel burun kıvırabilirler, herkes istediğini düşünmekte özgür fakat ben kendi şirketimin logosunu birlikte fikir üreterek çizdirdiğim 15 yaşında bir çocuğa verdiğim parayı neredeyse kabul ettiremediğimi hatırlarım hep.

Herşey para değildir hanımefendi, amaç iştir, para kazanılır.

otomag

Üye
Tepki
0
Benim yaram para olabilir ama bendeki yaranın boyutlarını bilemezsiniz, sanırım siz baya polemik bir bayansınız. Bu yüzden siz yapmak istiyorsanız yapın istemiyorsanızda pek müdahil olmayın hanımefendi.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
@otomag

Siz inanmak istediğiniz gibi inanmışsınız sayın otomag. 10 yaşında bir çocuğun yaptığı işler sizin işinizi görüyorsa ne âla.

@otomag

Mark W. Lewis tasarımcılara en çok söylenen 10 yalanı paylaşmış. İlk sırada ne var dersiniz?

1- Bunu bizim için ucuza yada ücretsiz yap, bir dahakinde telafi edelim!

3- Bu işi bizim için yap, senin için iyi referans olur, işlerin açılır!

Bu tarz isteklerde karşı tarafın belirlediği fiyatı, şartları kabul edersek inanın aç kalırız. Kolay bir iş olduğu, iki tık tık halledilecek işler olduğu, yetenek gerektirmeyen bir iş olduğu zannedilir ama nedense herkez bir grafikere bir tasarımcıya ihtiyaç duyar. Bu da ilginçtir. Bütün tasarımcılar geçimlerini tasarım yaparak sağlamakta. Neden değerinden daha ucuza yapalım ki?

@otomag

Peki siz yapmak istediğiniz bu web sitelerini, logoları ve maskotu ne için yapıyorsunuz?

otomag

Üye
Tepki
0
On yaşında bir çocuk fikir üretebilir dedim, üreteceği işi diğerleriyle kıyaslamadım.
Tasarımcılara en çok söylenen yalan olabilir bu fakat ben farklı bir sektörde faaliyet gösteriyorum, dünyada yalanda olsa Türkiyede bu böyle ki dünyadada (tasarımı ayrı tutayım) yalan olduğunu düşünmüyorum. Belli bir yere gelene kadar ve o noktadan sonra bile referanslarınızla isim olur referanslarınızla kalıcı olursunuz.

Evet başlangıçta ucuz olabilir bu işler emeğinizin karşılığı olması bakımından ama değer ölçütü bir tek para ise. Bu her sektörde her zaman böyledir erkin bey, hayat eğrisi böyledir, başlangıçta az para çok iş.. ilerledikçe az iş daha çok para.

Neyse amacım felsefe yapmak yada kimseyi kandırmak değil. Isteyen katılır isteyen katılmaz. Lütfen felsefe yapmayalım, işimize bakalım. Vakit nakittir değilmi profesyonel arkadaşlar? Geri dönüşü olmayacak tartışmanın kimseye faydası yok.

Bu arada, logo için çok başarılı bir arkadaşla ilk logoyu hallettim, maskot şu anda çalışma aşamasında, web tasarımınıda görüşüyorum arkadaşlar. Bende gayet memnun oldum ve büyük ihtimalle birlikte çalıştığımız arkadaşlarıda memnun edeceğim. Onlar bir köfteye beş kuruş istemediler bende emeklerini karşılıksız bırakmayacağım.

Teşekkürler , Konu kapanmıştır.

beyhanok

Üye
Tepki
0
parayı geçiyorum. tamam ucuz yapılsın pahalı yapılsın demek istediğim bu değil sayın "para polemikli bey" !!!

sizinle çalışmak gibi bir niyetim de yok zaten... Allah korusun...

yokta ben o piyonları çok merak ediyorum. neyse...
başarılar

Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt