corel de color styles sorunu

Tepki
0
tam bir uzmanlık sorusu çözene helal olsun diicem
sorun şu. müşteriden hazır desen geliyor çok seviniyorsunuz. dosyayı açmaya çalışıyorsunuz yaklaşık 20 dk bekliyorsunuz. ve dosya açılıyor. açılıyor ama bakıyorsunuz dosya hiçte ağır olabilecek bir dosya değil. uğraşıyorsunuz sorunu buluyorsunuz.
sorun şu "color styles" pencerisini açtığınızda corel kilitleniyor. (bence "color styles" te yüzbinlerce renk var)
sorum, "color styles" teki renkler nasıl temizlenir?

Tepki
31
@sedat aymaz

iyi olur sedat bey benimde bazen başıma geliyor kaşe diziyorum 5 tane kaşe 150 mb tutuyor sonra cmx olarak kaydeiyorum ve tekrar cmx olarak openle açıyorum ve farklı kaydetten cdr ye çeviriyorum 150 - 200 mb lık dosyaları 1mb tın bile altına düşürebiliyorum bu sayede isterseniz böylede bir deneyin

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@Murat VARDAR

Mesaj 2009 Mayıs ayında açılmış, CorelDraw X5 olabileceğini düşünmüyorum. Gerçi X5 ne zaman çıkmıştı?

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.051
@sedat aymaz

@sedat aymaz

@Fatih Coşkun

@reborn

Sizinde bazen başınıza gelmiştir Corel Draw 'ın cdr. dosyalarını açarken çok bekleme/bekletme sorunu.
Birgün öncesinde yapıp save 'lediğiniz boyut olarakta 1mb. bile doldurmayan bu küçük çalışma sonrasında çağırdığınızda yada açmaya çalıştığınızda bilinmeyen diye tabir ettiğiniz bir çoğunuzunda " acaba sistemi me virüs mü bulaştı? " diye paniklediği şu meşhur sorunun nedenleri ise ;
Color Styles kullanımına bağlı olarak CorelDRAW bir dökümanı açarken ya da kaydederken Color Style'ları da okumaya/kaydetmeye çalışır. Bu işlem ile ilgili bir .dll dosyası bu gecikmeye sebep oluyor. Color Styles penceresini açtığında çok renk varsa dosyanın açılmasını yavaşlatan bir sebeptir.
Herhangi bir corel sayfasından bir nesneyi kopyalayıp, çalıştığınız yeni corel sayfasına yapıştırdığınızda o sayfadaki tüm ColorStyle'lar siz istemesenizde çalıştığınız sayfaya geliyor.
Yada ColorStyle içeren bir sayfa çalıştıktan sonra sayfa açıkken CorelDRAW varsıyalan ayarlarını kaydettiğinizde (save setting as default dediğinizde) artık her açacağınız yeni sayfa belgesi o belgedeki tüm ColorStyle'ları içerecektir.
Color Style Docker'ı açtınız ve her bir yeni renk eklediğinizde, otomatikman Color Style 'e eklenerek sorun başlamış oluyor.
Peki çözümü nedir?
Aslında bu sorunu Corel yetkilileri tespit etmiş olacaklar ki X5 versiyonunda Color Style sorununa çözüm getirmişler, şöyle ki Sp1- Sp2 -Sp3 güncelleştirmelerine sahip bir X5 versiyonunda çok sayıda colorstyle içeren bir corel sayfasını açıp kaydettiğinizde tekrar o sayfayı açarken bekletmiyor yine X5 'te copy/paste ile de Color Style'lar belgeden belgeye taşınmıyor.
Yani sonuç olarak X5 daha kararlı çalışıyor diyebiliriz.

X5 te Windows / Docker / Color Style menüsünü açarak tek seferde silebilirsiniz,
X5 öncesi sürümler için ise; Windows / Docker / Color Style açarak tek tek silebilirsiniz.

Bu yavaş açma ve bekletme ile ilgili daha önce;
CorelDRAW Versiyonlarında Dosyaların Geç Açılması Sorunu ve Çözümleri başlıklı konuya da bakmanızı tavsiye ederim.

Faydalı Olması Dileğiyle...

Yukarı Alt