corel draw versiyon ayarlama

mucadeler

Üye
Tepki
0
selam arkadaşlar corel drawda yeniyim x4 kullanıyorum ama çalıştığımız firmalar corel draw 9,10.11 ve kullanıyor kendim versiyonu ayarlıyorum ama bazen unutkanlığıma denk gelip x4 olarak kaydeiyorum tabi bu problem olarak karşıma çıkıyo ben corel drawı 9 veya 10 veriyona oto olarak nasıl ayarlaya bilirim ??

zelis

Üye
Tepki
0
karşı tarafta hangi corel varsa ondan yükle direk kaydedersin ancak öyle olur başka türlü olmaz.

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Tepki
92
Corel Draw da bahsettiğiniz tarzda bir kaydetme seçeneği yoktur. Manuel yapmanız gerekmektedir.

Tepki
1
Makroyla bir çözüm geliştirilebilir. ThisDocument bölümüne kodu yapıştırarak deneyiniz.

Kod:
Private Sub Document_BeforeSave(ByVal SaveAs As Boolean, ByVal FileName As String)
MsgBox "Versiyon 11 Olarak Kaydetmeyi Unutmayınız"
End Sub

Tepki
100
Bazı olmazsa olmaz konular vardır. Corelde de farklı versiyonlarda (alt versiyonlarda) kaydetmek böyledir. Baskı için CMYK çalışmayı unutabilir misiniz? Bu da böyledir. Eğer kaydetmeniz gereken versiyonu bilmiyorsanız, 11 olarak kaydedin. Hiç bir sorun yaşamazsınız...

Tepki
1
Aşağıdaki kodu Globalmacros bölümüne yapıştırıp deneyiniz.
Kod:
Private Sub GlobalMacroStorage_Quit()
Dim SaveOptions As StructSaveAsOptions
Set SaveOptions = CreateStructSaveAsOptions
SaveOptions.Version = cdrVersion12
ActiveDocument.SaveAs "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Graphic1.cdr", SaveOptions
End Sub

Yukarı Alt