corel önizleme

fethiye

Üye
Tepki
0
arkadaşlar, daha önceleri ben corel çalışmalarımı "küçük resimler" olarak görüyordum.. ama nedense! birden bu özellik kayboldu ve şimdi önizleme ve buna bağlı düzenlemeleri yapamıyorum.. ya da ücretsiz bir "corel önizleme programı" varmı.... ücretlileri biliyorum... iyi çalışmalar, teşekkürler..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@fethiye
Programı tamamen kaldırıp ve kurulum dosyalarını temizleyip programı tekrar kurunuz.

Tepki
100
Herhangi bir çalışmayı eski versiyonlarda kaydedin.
Bu şekilde önizleme yapabiliyor musunuz? Bir kontrol edin.
Belki sistem geri yükleme yaparsanız sorununuz çözülebilir.
Bu sorun yeni bir versiyon yüklediğinizden mi kaynaklandı bilemiyorum.
Eğer böyle ise yükleme tarihinden önceye sistem geri yükleme deneyiniz.

Belkide bir güncelleme sonrası da bu sorun oluşmuştur.
Son çare olarak yine Erkan Bey'in önerisini uygulamak zorunda kalacaksınız.

Tepki
0
corel kurmadan önizleme yapabilecegin bir program CDR Thumb nette aratırsan bulabilirsin.kurulum gerektirmiyor ve ama corel 11 ve daha eski olanları gösteriyor.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@dauntless014
Corel Draw kurulu değil ve kullanmıyor isek neden önizleme ihtiyacı hissedelim bir CDR dosyasını?

fethiye

Üye
Tepki
0
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.. ama sorunumu tam olarak çözemedim.. ST Thumnails'in deneme sürümüyle idare ediyorum.. çok acil işim olduğu için fazla araştıramadım da.. mesela 200 sayfalık bir yıllık düşünün "ayrı ayrı sayfalar" halinde yapılmış...... ve fotoğraflar 2'şer sayfaya göre dizayn edilmiş.. yani bir sayfada fotoğraf solda ise ötekinde sağda.. aradan bir öğrenci çıkardığınızda no'lcak?.... niye çıkarıyorsun demeyin... bunlar "liseli"... "çıkar-ilave et" döngüsüyle yaşanan bir "ÇAĞ"dalar... esasında sorunumu şöyle daha net ifade etmem mümkün; "adobe bridge" tarzı bi'şey..... yoksa valla indesing'e gideceğim!!!!!!!..

fethiye

Üye
Tepki
0
"kısmen evet, kısmen hayır" Emine hanım.. yani, "program ekle-kaldır"dan "onar" işlemini yapabildim.. çünkü günlerdir aramama rağmen "x4"ümün kaydını! bulamadım.. x5 de istemiyorum.. çünkü kendime ait kısa yollarım, actionlarım falan vs.vs. var. Ama bu sorun beni inanılmaz şaşırttı..
Nasıl böyle bir açık olabilir, COREL gibi programda..
Ben önceleri corel 11 kullanıyordum, hemen hemen çıktığından beri de x4.. yani sizin dediğiniz gibi "yükseltme" yapmadım.. bu bilgisayar başka corel görmedi.. ve benden başka kimse de bilgisayarımı kullanamaz..........
başka bazı "önizleme" programları yükleyip-kaldırdığımdan dolayı olabilir mi?.. şimdi bunu düşünmeye başladım.. zamanın behrinde Adobenin benzer bir programıyla böyle bir ilişkim olmuştu. Galiba bu..
ama bana hala çok ilginç geliyor.. yani siz ya da sizler böyle bir sorun yaşamadınız mı.. Her seferinde yeniden "sil-yükle" çok saçma...
yoksa benim corel im kaçak mı????!!!!! ondan mı?
iyi çalışmalar..

fethiye

Üye
Tepki
0
haa unutmadan, sizin dediğinizi de yaptım.. yani "10" versiyonuna kaydettim gene gözükmüyor... bunu hemen denemiştim....

Yukarı Alt