Corel12'de Resimden Yazıyı Ayırma

nrysntrk

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar.Acemiyim.Corel 12 kullanıyorum.Resimden yazıyı ayıramıyorum.Yardım edermisiniz?:(

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Resimden yazıyı nasıl ayıramıyorsunuz . Ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün mü acaba? Sorunu daha iyi anlayıp sizlere yardımcı olalım ..

nrysntrk

Üye
Tepki
0
Elimde makina ile çekilmiş bir resim var ve üzerine yazı eklenmiş.hepsi resim halinde bende.yazıyı silmem gerekiyor.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Fotoğraf makinası ile çekilmiş resimdeki yazıyı Photoshopta ayırabilirsin. Corel bunun için uygun değil corel ve eşdeğer programlarda vektörel çalışmalar için uygun. Fotoğraflar üzerinde yapacağınız işlemler için photoshop tercih etmelisiniz..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Aslı SAYILIR
Corel Draw ile birçok işlem mümkündür. Yeter ki kullanmasını bilelim.
Forum içerisinde Corel Draw derslerinde buna benzer bir ders mevcut.
(Corel Photo Paint / Clone Tool) >>> LİNK
Bu yöntemle yazının üzerini bir nevi kamufle edebilirsiniz.
Not: Bu yöntem için Corel X4 veya üzeri bir sürüm öneririm.

nanorator

Üye
Tepki
0
@Erkan Nehir

Ama Corel Draw, vektörel tabanlı olduğu için fotoğraflar'da bitmap tabanlı bir editör kullanılması daha profesyonel sonuçlar verecektir.

Kullanmasını bilen paint'le bile resimler de herşeyi yapabilir ama ne kadar pratik, hızlı ve profesyonel olur bu konu tartışılır.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@nanorator
Videoyu izlerseniz son derece pratik olduğunu göreceksiniz. Evet dediğim gibi kullanım bilgisine bağlı bu durum tabii.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
Ayrıca Corel Photo Paint Vektör (Vektörel sözcüğü yanlış bir terimdir) tabanlı bir program değil, bitmap çalışmalar yapan bir programdır. Corel Draw ve Corel Photo Paint Farklı programlardır. Bu durumda program kullanımı hakkında bilgi sahibi olmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oluyor sanırım...

nanorator

Üye
Tepki
0
@Erkan Nehir

Pratiklik konusuna gelirsek Photoshop'un (Patch Tool) seçeneğiyle neler yapabileceğinize şok olursunuz. Ayrıca Corel Photo Paint'ten de ne kadar daha profesyonel işlem yaptığınıda görebilirsiniz.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@nanorator
Şok olacağımı zannetmiyorum çünkü her iki programı da birçok kez kullandım... :) Pratiklik kişinin hakim olduğu programlara göre değişir.
Corel Photo Painte vektör tabanlı bir programdır diyerek Corel hakkında pek bilgiye sahip olmadığınız anlaşılıyor zaten... Daha önce de bahsettiğim gibi Photo Paint vektör tabanlı bir program değildir.
Şok olduğum tek konu Corel Photo Paint için vektör tabanlı bir programdır diyen arkadaşların yorumu oldu... Adı üzerinde... "PHOTO PAINT"
Bir program hakkında yorum yapmadan önce o programın ne olduğunu öğrenmek çok daha önemli bir konudur. Ayrıca sorulan soru Corel hakkındadır ve verilen cevap da Corel hakkındadır.
Profesyonellik programa değil, kişinin tasarım kabiliyetine bağlıdır.
İyi forumlar dilerim.

Yukarı Alt