Arkadaşlar kusura bakmayın, biraz geç neticeyi yazdım, Clone özelliği iki objeyi, değişimleri paralel olarak birbirine bağlıyor(sizlerin sayesinde bunu öğrenmiş bulunuyorum), normalde sizlerde bilirsiniz, Corel'de kısa yollar oluşturmazsak yada bulmazsak, Corel'e iş yaptırtmak bayağı zorlaşır, bende bir acemi olarak ufak ufak tasarımlar yapıyorum, tabii, Corel programında kısa yollarla iş yapmak daha keyifli, zevkli ve performans daha kaliteli olur, daha düzgün iş çıkartırız. Genelde tasarım yaparken bu tür durumlarla karşılaştığım için, böyle sorular sormak gereksinimi duyuyorum. Bu soruyla nasıl karşılaştım onu izah edeyim ve aynı zamanda soru net bir şekilde de anlaşılmış olacaktır. Yaptığım ufak bir tasarımda 30 tane daire çizdim(10x10 diyelim), içine rakam yazdım, efekt verdim, kontur attım vs. buraya kadar herşey normal, tamda sorun burda başladı, bu 10x10 ölçüsünü değiştirilmesi gerekir, bu 30 adet objenin ölçüsünü tek tek değiştirmek hem zaman alır hemde insana bıkkınlık verir, burda sorumu şu şekilde sorabilirim : Bu 30 adet objeyi tek seferde en-boy ölçüsünü değiştirilebilir miyiz?(bu 30 adet objenin tek tek ölçüleri eşit olmak kaydıyla), Corel'de böyle bir özellik var mı?, arkadaşlar soru bu. Bu özverili çabalarınızdan dolayı ben hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum, Allah razı olsun.