Değerli arkadaşlar, uzun zamandır CorelDraw X5'te 700 cm x 150 cm boyutlarına sahip büyük bir dosya üzerinde çalışıyorum. Bütün öğeler (dosyada 100'ün üzerinde öğe barındırmakta) RGB'den CMYK'ya çevrildi. Dosyanın çoğunluğu resim formatlarından oluştuğu için değişik dpi'lerde bulunmakta ve normalde ilk etapta 204 MB boyutunda olmakta. Ancak baskı için bütün resimleri 300 dpi olarak convert etmeye kalktığım zaman dosya 4 GB'e yakın olmakta. Corel'de dosyadaki resimleri baskı için convertledikten sonra kaydedip tekrar açmaya çalıştığımda hata veriyor ve dosyayı açmıyor. Bu durumda yedeğini aldığım dosyayı tekrar sil baştan her öğeyi convert ediyorum. Ancak bir türlü matbaa için PDF olarak hazırlayamıyorum. Matbaa AI yada PDF formatlarında dosyayı bekliyor. Araştırmadığım yer kalmadı ancak bir türlü çözüm bulamadım. Duvara yapıştırmak için tasarladığım aşağıdaki dosyayı baskıya hazır hale getirmek için PDF yada AI formatına nasıl hazır hale getirebilirim. Yada bu konuda başka ne tür çözümler üretilebilir. Acilen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.