corelle ilgili bir kaç sorum olacak bakabilirseniz??

tümen

Üye
Tepki
0
öncelike konumu merak edip ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

Hemen konuma geçelim.

Şimdi Arkadaşalr kısmetse pazartesi günü sadece corel öğrenmek için bedava ya nerdeyse (50 tl) gibi bir ücrete bir matbaacı da çalışmayı düşünüyorum. sizce nasıl olur. boşuna mı gitmiş olurum. corelin ileride işime yarayacağından eminim ama size danışmayı düşündüm.

2. konuma ise corel & illustrator kapışma içinde bu şleri yapmayı düşündüğüm günden bu yana . adobe firması kendisine karşı büyüyen firmaları direk satın alarak belki iyi yapıyor ama aklıma takılan şu şimdi matbaacıda çalışmaya başalyınca +stajı da orda yapmayı planlıyorum toplam 1 sene eder bu da 1 sene boyunca corele çalışsam piyasa nasıl olur yani gerek kalmaz mı adobe gidip coreli satın alırmı . biliyorsunuz freehand i satın aldı . bu yönden bazı sıkıntılarım var yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

3. bir de üstatlar bir sorum olsun.

illustrator dediklerine göre kolay bir şeyi bile çok uzatılıyormuş bir şeyi yapmak peki corel de bu durum nasıl kullanıcıyla etkileşimleri nasıl bu programların

ayrıca ps bilgim mevcut yararı olur mu?

bu soruları sormamın asıl nedeni

istersem yalnız corel kullanılan bir yer de istersem sadece ai kullanılan bir yerde çalışabileceğim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Tepki
31
sayın tümen

1) matbaada 50 tl ücretle çalışacaksınız bunu matbaya siz vermiyecekseniz olur
yani hem meslek öğreneceksiniz hem işi direk yerinde baskısınıda görerek temeli sağlam öğrenecksiniz hem üzerine para alacaksınız değil mi

2) corelde ben çok sıkıntı çektim bana göre fazla hata veriyor
illustrator öğrenmeye çalıştım ama corele alıştığım için onu bırakıp başka bir program öğrenmem zor oluyor bana kalırsa hem corel hem illustrator öğrenmelisin

bir vektörel program + ps bunları bilip bunun haricinde nekadar daha farklı program bilirsen iş bulma ve farklı işler çıkarma gibi bir sorunun olmaz

tümen

Üye
Tepki
0
@Fatih Coşkun

fatih bey ilgimiz için teşekkür ederim şimdi bende sizin sorudkalrını cevaplıyayım.

1. olarak evet çalışacağım üzerine 50 tl de para alıcağım. yazın ağustos gibi giricem 20 gün sonra filan resmi olarak başlıtyacağım stajı da nasip olursa orada yapacağım.
2. oalrak ise artık sanırım geç :) mecburen corel öğreneceğim umarım işime yarar iş bulma konusunda sıkıntı çekmem . şu anda türkiyenin hali ortada bildiğiniz gibi işsizlik hat safaya ulaştı bende seneye normal vatandaş olacağım . yani elime ekmeğimi alıp çalışmam gerekecek. düşündüğümde farklı farklı programlar öğrenmek iş bulma olanağımı çoğaltacağını düşünüyorum. ilk önce corelle işe başlıyacağım illus u da sizlerin yardımıyla öğreneceğim umarım.

Başka yorum yapack arakşalar varsa cevapalrını bekliyorum.

Saygılarımı sunuyorum

Tepki
31
ben şuanda imkanlar okadar genişken bütün programlara ulaşmak ve öğrenmek bu kadar kolayken 17 li yaşlarda olacaktım 20 yaşına geldiğimde grafikerlik ile ilgili neredeyse bütün programları çalışıp öğrenirdim sende bu azimle çalışmalısın ilk önce
vektörel bir program + ps bunlarla başla ve diğer programlarıda ihmal etme dersleri takip etmeye çalış orta bir grafiker bizim buralarda 600-700 tl alıyor ama gerçekten iyisen iyiden kasıt sadece program bilmek değil program öğrendikçe sınırlarını zorlamaya başlıyorsun zaten alacağın ücret bunun 2-3 katına çıkar

sonuçta maksatımız ekmek kavgası sen silahlarını kuşan gerisi zaten gelecektir

tümen

Üye
Tepki
0
@Fatih Coşkun
amacım lise bittiğinde hiç açıkta kalmamak tek amacım bu bana para lazım aileme de amacımı anlatabildim sanırım. yarın bşalıyorum. bedavaya hayırlısı

Yukarı Alt